Közélet

Jó üzlet az állateledel

Jó üzlet az állateledel

2013. július 2., kedd
Jó üzlet az állateledel

Az export dinamikus növekedése miatt továbbra is sikeres ágazat a magyar állateledel-gyártás - derül ki a Világgazdaság keddi számából.

A lapnak

Szórádi Gyöngyi

, a Magyar Állateledel Egyesülés főtitkára elmondta, hogy a gyártók az exportra alapozva jelentős beruházásokat hajtottak végre az elmúlt években. A piaci szereplők a már működő termelőkapacitásukat bővítik, részben pedig fejlesztenek - tette hozzá. A gyártóknak a belső piacon ugyanakkor problémát jelent a magas áfa. A főtitkár szerint a feketegazdaság az áfafizetés megkerülésével, illetve az illegálisan működő külföldi webáruházak jelentősen lenyomják az árakat, amely komolyan rombolhatja a hazai gyártású márkás termékek piacát. A belföldi piacokon komolyan meglátszik a gyenge vásárlóerő hatása is - vélekedett a cikkben Szórádi Gyöngyi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.