Közélet

Győzike, Zuschlag és Stadler is a NAV 40 milliárdos adóslistáján

Győzike, Zuschlag és Stadler is a NAV 40 milliárdos adóslistáján

2013. július 25., csütörtök
Győzike, Zuschlag és Stadler is a NAV 40 milliárdos adóslistáján
zuschlag_per01_gs

A második negyedévben - az előző hasonló periódushoz hasonlóan - valamivel több mint 1800 vállalkozás került fel a NAV-feketelistára, míg magánszemélyből és egyéni vállalkozóból csaknem 200-zal többen, összesen 4066-an szerepelnek a legnagyobb adótartozók felsorolásában - írta szerdai számában a Napi Gazdaság az adóhatóság 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió, illetve 10 millió forint feletti tartozással rendelkező cégeket, illetve magánszemélyeket tartalmazó adataira hivatkozva.

Mint írták, a minimális tartozás alapján a cégek legalább 183,6 milliárd, míg a magánszemélyek 40,6 milliárd adóforinttal maradtak adósok. A listán, amelyen egyelőre még nem szerepelnek összegek, megtalálható a volt szocialista politikus

Zuschlag János

, ahogy

Gáspár Győző

és felesége vagy a jó ideje elfogott

Földesi-Szabó László

és

Stadler József

is. A vállalkozásokat nézve, ahogy az előző negyedéves listán, úgy most is szerepel az állami felszámoló alá rendelt, stratégiailag kiemelt Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft., de továbbra sem került ki az adóhatóság látóköréből a Ganz Sziget Hajó-, Daru- és Acélszerkezetgyártó Kft., a Ganz Transelektro Közlekedési Zrt. vagy a Transelektro Ganz-Röck Kazán- és Erőművi Berendezések Zrt. sem - írta a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.