Közélet

A póker irodalma

A póker irodalma

2013. július 15., hétfő
A póker irodalma
poker

Volt valaha az az idő, amikor pókerezni tanulni hosszú és fáradtságos munkába került. Az újoncokat elevenen felfalták a tapasztalt játékosok, mielőtt még felértek volna a meredek lejtőn közéjük. A stratégiák a sok próba és hibák nyomán születtek. Szerencsére napjainkban, köszönhetően a sok nagylelkű profinak, a jó könyvekből elsajátítható a megfelelő tudás.

Bárki megtanulhatja az alapokat, anélkül, hogy akár leülne egy asztalhoz játszani. A tudás hatalom, így válnak lassan a póker is az ész játékává. Persze nincs szükség arra, hogy az összes létező könyvet elolvasd, hogy megtanuld a

texas hold'em szabályok csínját-bínját

, csak a megfelelőt kell megtalálni. Aki elindul ezen az úton, tapasztalni fogja, hogy egyre több és több tudásra vágyik, miután megértette és átlátta az alapokat. Egy olyan látásmód születik a tanulásból, ami aztán azt eredményezi, hogy kialakul egy sajátos taktika a játékhoz és a győzelemhez. A következő könyvek jó indításként funkcionálnak a kezdőknek, hogy a megfelelő ösvényre léphessenek. Nem lesz mindig könnyű, azonban a segítség ott csücsül majd a polcokon.

Two plus Two Kiadó

A két alapító író: Mason Malmuth és David Sklansky a legjobb szerzőknek számítanak a póker irodalmában. Ketten álmodták meg a kiadó ötletét. A könyveik tartalmazzák a póker matematikai vonatkozásait, alapjait. Együtt dolgoztak még, a tökéletes anyaggyűjtés szempontjából, olyan játékosokkal, mint Ray Zee és Dan Harrington. Nincs olyan a kiadó repertoárjában, amit nem lenne érdemes elolvasni.

David Sklansky: A Póker Emlélete

Ez az alkotás egy klasszikus. A komoly játékosok szerint ez a legátfogóbb könyv a piacon. Sklansky elemzi és bemutatja a különböző elméleteket és koncepciókat és próbálja megtanítani a játékosokat, hogy miképpen tudják meghozni a helyes döntéseket. Több változatot vonultat fel, hogy úgy gondolkodhassunk, mint a profik. Rengeteg téma merül fel ebben a könyvben. A legfontosabbak a blöffölésről, a játékpozíciókról, emelésről szólnak és hogy hogyan „olvassunk az ellenfelek kezéből”. Elsajátíthatjuk, hogy mikor kell passzolni, hívni és emelni a no limit Hold’em példákon keresztül. Elgondolkodtató és érdemes rá időt szánni, mert kiváló alapot ad. A tapasztalt játékosok is újraolvassák néha, ihletet merítenek belőle.

Dan Harrington: Hold'em - Versenystratégia - I. kötet: Alapstratégia és II. kötet: Végjáték

Ez a könyv elsősorban tournament játékosoknak szól, de a cash game játékosok is mindenképpen sokat tanulhatnak belőle. Alapvetően a Hold 'em póker versenyeken indulni szándékozó, illetve a versenyeken jobb eredményt elérni akaró, a játék alapelemeit már ismerő játékosoknak íródott. A második kötet pedig azt mutatja be, hogyan kell egy verseny későbbi fázisaiban játszani, amikor a mezőny már kisebb, a vaktétek és az alaptét gyorsan növekszik, és a nagy pénzdíjak már karnyújtásnyi távolságra vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.