Közélet

A hétvégétől a nyár végéig hosszabb a kamionstop

A hétvégétől a nyár végéig hosszabb a kamionstop

2013. július 5., péntek
A hétvégétől a nyár végéig hosszabb a kamionstop

Július első szombatján lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása: a nyári kamionstop szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteki közleménye szerint a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik (mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények) forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják. A kamionstop időtartamának nyári kiterjesztését a visszaeső szállítási igények teszik lehetővé. A tehergépkocsik júliusban és augusztusban főszabály szerint szombat délután 15 óra és vasárnap este 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon. A korlátozás időszakos meghosszabbítása augusztus 31-ig tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.