Közélet

Uniós támogatásból újabb innovációs fejlesztés a PC-BOX Kft.-nél

Uniós támogatásból újabb innovációs fejlesztés a PC-BOX Kft.-nél

2013. június 26., szerda
Uniós támogatásból újabb innovációs fejlesztés a PC-BOX Kft.-nél
uj_szechenyi_terv

A PC-Box Kft. 54,99 millió forint összegű támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 109,98 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból a pályázó hálózati műszaki információs rendszer kiépítését végzi és az ennek helyszínéül szolgáló épületet építi fel Szegeden.

A 25 éve alakult cég az előző évekhez hűen lépést tart a piac diktálta gyorsan fejlődő technikával és nem ismer határokat. A cégnél dolgozó szakemberek ötletekben nem szűkölködnek. Így lehetőség nyílt arra, hogy a DÉGÁZ Rt.-nek egy gázelosztó hálózati műszaki információs rendszer kiépítését végezzék el, melynek segítségével a gázelosztó hálózattal kapcsolatos adatokat és eseményeket lehet nyilvántartani, valamint az ebből adódó feladatokat ütemezni, koordinálni. A rendszer fejlesztése során egy olyan szoftver megalkotása is szükségessé vált, mely mobileszköz vezérlésével képes a karbantartást végző szerelők munkáját, a munkával járó adatforgalmat nyilvántartani és kezelni. Tehát a projekt keretében a cél elérése érdekében az Android-rendszer előnyeit kell kihasználni. Elég csak az androidos okos telefonokra készült alkalmazások folyamatosan bővülő sokaságát példának venni. A rendszer nyíltan fejleszthető, és rendkívül felhasználóbarát megoldásai olyan platformot teremtett, amellyel az elavult, kötött Windows rendszereket lehet lecserélni. Első feladat a rendszer fejlesztése érdekében történő elemzés, a korábbi innovációs fejlesztések által bevezetett rendszerek bevezetéseinek során szerzett tapasztalatok csoportosítása a jelen projekt szempontjai szerint. Problémák, felhasználói visszajelzések értékelése, elemzése, fejlesztési célterületek meghatározása, kibontása, illetve az elkészült rendszerek terv-tény összevetése, cél elemzése. Az újonnan kifejlesztett Android-platform, és a PDA-telefonok hardware-képességei megnyitották az utat egy merőben új, papírmentes munkairányító rendszer kialakításához a Mobil Munkalap-program előtt. Azt várják a rendszertől, hogy annak üzemeltetése és használata minden szereplőnek megfelelő legyen. A fejlesztés bizalmas voltára tekintettel biztosítják a helyszínt. A projekt jelentős számú programozót kíván, a felhasznált eszközök és berendezések külön helyet igényelnek. Továbbá külön helyet foglalnak a tesztelések és az ügyfél-kapcsolattartásra szolgáló helységek, számítógépes laborok. Ennek megfelelően a támogatásból szükségszerű az épület kiépítése a projekt megvalósítása érdekében.

pcbox

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.