Közélet

Tanyasi termékek napja a Mars téri piacon + FOTÓK

Tanyasi termékek napja a Mars téri piacon + FOTÓK

2013. június 14., péntek
Tanyasi termékek napja a Mars téri piacon + FOTÓK
mars_ter_tanyasi_termekek03_gs

Februárban indult a kezdeményezés, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Szegedi Vásár és Piac Kft.-vel közös segítse a tanyasi termékek piacra jutását. A projekt véget ért, a piac azonban támogatja, hogy a jövőben is folytatódjon.

Ennek eredményeként tanyasi termékek kóstolásával és vásárlási lehetőségével egybekötött rendezvényt tartottak a piacon, ahol

Kispál Ferenc

, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnöke köszöntötte a szép számban megjelent árusokat és vásárlókat. Kiemelte, mindenképpen sikeresnek mondható a piaccal közösen szervezett akciójuk, amit újrapályázással folytatni szeretnének, hogy ismét helyzetbe tudják hozni a termelőket, és megismertessék a vásárlókkal az újfajta, hazai ízeket. A kamara is szeretné, ha bővülne ezen termékek piaca, ezért felvett egy élelmiszeripari referenst, aki szaktanácsokkal segíti az őstermelőket abban, hogy az általuk előállított áru könnyebben megtalálják az utat a vásárlókhoz. A folytatással kapcsolatban a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője,

Erdei Péter

hangsúlyozta, hála a vásárlók fokozott érdeklődésének és a jó időnek, ma már egyre többen keresik a falusi termékeket és a hagyományos ízeket. Igaz, a projekt kifutott, de a piac a jövőben is folyamatosan tudja támogatni a jól bevált kezdeményezést. Reményét fejezte ki, hogy egyre több árus fog kilátogatni a piacra, megmutatni, milyenek voltak a régi ízek, és milyenek lehetnek az újak. A vásárlók is megbizonyosodhatnak róla, igenis megéri a piacon vásárolni, mert sokkal finomabbak, változatosabbak az itt kapható termékek. A termelők, de a vásárlók részéről is felmerült az igény, hogy ne csak hétfőn és pénteken, hanem csütörtökön is lehessen tanyasi termékeket árusítani a standokon. A vezetőség természetesen támogatta a kezdeményezést, és még több érdeklődőt vár a piacra. A tanyasi termékek napján többfajta füstölt és szárazáru, különféle ízesítésű tehén- és kecskesajtok, méz, zöldségek mosolyogtak a vásárlókra, a kistermelőktől származó, kiváló minőségű finomságokat pedig helyben meg is lehetett kóstolni, és elbeszélgetni egy-egy ízletes termék elkészítési módjáról. A jó hangulatról a bordányi Borostyán Dalkör tagjai gondoskodtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.