Közélet

Százmilliós forgalmat hoztak a gyorséttermek

Százmilliós forgalmat hoztak a gyorséttermek

2013. június 7., péntek
Százmilliós forgalmat hoztak a gyorséttermek
hamburger

Átlagosan több száz millió forint forgalmat produkálnak évente a hazai piac legnagyobb, külföldi hátterű gyorsétteremláncainak üzletei, a prímet a legnagyobb hálózatot üzemeltető McDonald's viszi, több mint 430 millió forintos 2012-es forgalommal, a Burger King, illetve a KFC és a Pizza Hut éttermek átlaga negyedmilliárd forint alatt maradt - írta a Napi Gazdaság pénteken.

A jövedelmezőséget tekintve a Burger King üzemeltetője végzett az élen tavaly, 10,5 százalékos sajáttőke-arányos nyereséggel (ROE), 4,2 százalékos árbevétel-arányos profittal, illetve az egy üzletre jutó, átlagosan közel tízmilliós adózott profittal. A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. tavaly közel 2 százalékkal, 22 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, adózott eredménye több mint kétszer ekkora tempóban, 58,2 millió forintra nőtt. A Burger King éttermeket üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. közel 3 százalékkal, 7,13 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, 297,9 milliós adózott eredménye több mint negyedével múlta felül a 2011-est. A hazai KFC és Pizza Hut egységeket üzemeltető AmRest Kft. 6,07 milliárd forint nettó árbevétele ötödével nagyobb a 2011-esnél, a százmillió forintot közelítő üzemi eredmény azonban 40 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.