Közélet

Kibúvót keres több kereskedő a SZÉP-kártya felhasználásánál

Kibúvót keres több kereskedő a SZÉP-kártya felhasználásánál

2013. június 15., szombat
Kibúvót keres több kereskedő a SZÉP-kártya felhasználásánál

Kibúvót keresnek a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) felhasználásával kapcsolatos szabályok alól egyes kereskedők - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

A lap írása szerint több olyan hentes van az országban, amelyik a SZÉP-kártya kibocsátókkal szerződött, elfogadja a plasztiklapot, ugyanakkor kérdés, hogy közülük hányan tartják be a kártya felhasználásával kapcsolatos feltételeket. A Nemzetgazdasági Minisztérium a lap érdeklődésére közölte: a szolgáltató felelőssége, hogy csak azokat a termékeket értékesíti-e a SZÉP-kártyával, amelyeknél ezt meg is teheti, a nyers hús árusítása nem tartozik ezek közé. A minisztérium arról tájékoztatta a lapot, hogy a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal éves terv alapján folyamatosan ellenőrzi a pihenőkártyák felhasználását és egyedi bejelentéseket is vizsgál. Mivel a pihenőkártya három kibocsátója mintegy 45 ezer elfogadóhelyi szerződéssel rendelkezik, a teljes hálózat folyamatos ellenőrzésére nincs lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.