Közélet

Jobbik: jegyzőkönyv-hamisítás, kocsmai atrocitás, morális válság

Jobbik: jegyzőkönyv-hamisítás, kocsmai atrocitás, morális válság

2013. június 28., péntek
Jobbik: jegyzőkönyv-hamisítás, kocsmai atrocitás, morális válság
jobbik01

A Jobbik megyei szervezte a sajtó előtt egy jegyzőkönyv-hamisítással kapcsolatos ügy okán beszélt a szentesi választókerület morális válságáról.

A párt megyei alelnöke,

Dudás Zoltán

még 2011 decemberében vett részt egy közmeghallgatással egybekötött nyílt testületi ülésen Kisteleken, majd kaptak erről az ülésre egy határozati kivonatot. Ezt összevetették a tévéfelvételekkel, és elmondásuk szerint súlyos anomáliákat fedeztek fel, többek között, hogy szavazásról és döntésekről szóló részek is vannak benne, miközben ők semmi ilyet nem láttak.

Tóth Péter

, a Jobbik megyei elnöke ismeretlen tettes ellen feljelentést tett közokirat-hamisítás miatt 2012 márciusában. „Az ügyben most, július 28-án volt

az elsőfokú tárgyalás

és az elsőrendű vádlott, az akkori jegyző, hirtelen betegségre hivatkozva nem jelent meg. Ha igaza van a vádban szereplőknek és az ügyészség pontatlanul vádolta meg őket, akkor a cél az lenne, hogy minél hamarabb tisztázzák magukat” – tette hozzá a politikus. A tárgyaláson egyébként a megjelent tanúk elmondták, hogy volt egy zárt ülés is a nyílt előtt és hibás lett a jegyzőkönyv, mert nem különül el megfelelően a két esemény. „Ez az ügy is azt példázza, hogy jelenleg itt Csongrád megyében a szentesi választókerületben egyértelműen a Fidesz politikai kudarcának lehetünk a szemtanúi. Ezt példázza a baksi időközi választás botránya, amikor ételcsomagért akartak vásárolni szavazatokat, Sándorfalván helyi adó bevetése és Csongrádon egy kocsmában történt verbális atrocitás, mikor a térség fideszes országgyűlési képviselője minősíthetetlen módon beszélt a választóival egy kocsmában” – hangsúlyozta Tóth Péter. Utóbbi esettel kapcsolatban Dudás Zoltán beszélt. Elmondta: az országgyűlési képviselő a Piroskavárosi Sörözőbe tért be, és ott miután több helyi lakos kérdezgetni kezdte a választási ígéreteiről, kikelt magából és megengedhetetlen stílusban beszélt az emberekkel, s egy 16 éves lányt úgy megalázott, hogy sírva is fakadt. A jobbikos politikusok elmondása szerint céljuk az, hogy megszüntessék a morális válságot, és egyesszámú politikai erővé váljanak a csongrádi körzetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.