Közélet

Ingyenes lesz a pályázat-előkészítés

Ingyenes lesz a pályázat-előkészítés

2013. június 8., szombat
Ingyenes lesz a pályázat-előkészítés

Alapjaiban változik a 2014-2020 közötti időszak pályázati rendszere: a kormány jelentősen csökkenti például a bürokráciát, ingyenes pályázat-előkészítést biztosít a kisebb cégeknek - mondta el a Magyar Nemzetnek Homolya Róbert, a Miniszterelnökség fejlesztési irodáját vezető helyettes államtitkár.

A lap szombati számában közölt interjúban a helyettes államtitkár ismertette: átveszi a pályázat-előkészítés terheit, ezzel jelentősen csökkenti az adminisztrációt a kormány az uniós pénzekre pályázó mikro-, kis- és középvállalatoknál, illetve civil szervezeteknél a következő ciklusban. Hozzátette: 2014-ben kezdi meg működését a kormányzati pályázat-előkészítő és - kezelő központ, amelynek koncepciójáról a napokban döntött a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság. Hogy pontosan mekkora beruházási összegtől vehető igénybe az ingyenes szolgáltatás, arról még nem döntöttek, de az elképzelések szerint 50-100 millió forint körül húzzák majd meg a határt - írta a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.