Közélet

Fókatréninggel hangoltak a Zene-zoo-ra + FOTÓK

Fókatréninggel hangoltak a Zene-zoo-ra + FOTÓK

2013. június 1., szombat
Fókatréninggel hangoltak a Zene-zoo-ra + FOTÓK
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A pingvinek látványetetésével és fókák esti tornájával készült a vadaspark a Zene-zoo-ra, vagyis a koncertekkel tarkított hétvégi tavaszbúcsúztatóra.

„Főúr kérem” – címmel esti látványetetésre invitálták a vadaspark látogatóit, a pápaszemes pingvinek kaptak először ízletes halakat, majd a fókák következtek, ám nekik különböző feladatokat is végre kellett hajtaniuk a nassolnivalóért. Megtudtuk, nem azért tolongtak a pingvinek

Endrédi Lajos

gyűjteményi részlegvezető előtt, mert egész nap nem kaptak enni, egyszerűen étkezés után két órával ismét jóízűen falatoznak. Megfigyelhető volt, hogy az épp tollukat váltó, vedlő állatok viszont nem voltak annyira falánkak, mint társaik. A fókák esti tornája során a trenírozáshoz úgynevezett target botot használtak, s csak akkor járt hal, ha az állat teljesítette a feladatot. Ezt síppal is jelezték az állatoknak, így szépen lassan megtanulják, mit is várnak el tőlük. A vadasparkba egy hím és három nőstény fóka nemrégiben, a gondozóknak nem céljuk, hogy cirkuszi mutatványokat tanítsanak be nekik, egyszerűbb manővereket azonban végre tudnak hajtani, természetesen az ízletes jutalomért.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az est beálltával a Lucifair zenekar koncertjére, majd a fekete jaguár vacsorájára invitálták a vendégeket. Június elsején, szombaton folytatódik a vadasparkban zenés kaland, e napon a Szegedi Szimfonikus Zenekaré lesz a főszerep. Ifjú tehetségek is bemutatkoznak majd a nap folyamán, a Természetvédelmi Oktatóközpontnál, a Zsiráf-ház teraszán és a gazdasági bejáratnál felállított színpadon várják zenés kalandozásra a látogatókat. A részletes program

ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.