Közélet

Elnöki láncátadás a szegedi Oroszlánoknál + FOTÓK

Elnöki láncátadás a szegedi Oroszlánoknál + FOTÓK

2013. június 30., vasárnap
Elnöki láncátadás a szegedi Oroszlánoknál + FOTÓK
lions_17_gs

Varga Endre, a szegedi Traumatológiai Klinika vezetője viseli mostantól egy évig a Szeged Első Lions Club elnöki láncát.

A Szeged Első Lions Klub eredményesen zárta az elmúlt évet is. Több millió forintos támogatást nyújtott azoknak a szervezeteknek, akik olyan beteg vagy nehéz szociális körülmények között élő gyermekek és felnőttek gondozását végzik, akik nehéz élethelyzetükben segítségre szorulnak. A szegedi oroszlánok jótékonysági munkájának eredményeként a Csongrád Megyei Vakok Otthona, a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona és a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részesült jelentős pénzadományban. A Mozgássérültek Alternatív Egyesületének tagjait kerekes székekkel segítette a szegedi klub. A lánc átadása azt jelenti, hogy egy dolgos év lezárult, és kezdődik a következő, új feladatokkal – fogalmazott az eseményen

Németh István

, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének korábbi kormányzója, a szegedi klub egyik alapító elnöke.

Háló Pál

leköszönő elnök röviden értékelte az eltelt egy évet, többek között a Benkó Dixieland Band-koncertet említette, melyen egymillió forintos adományt sikerült gyűjteniük, illetve az újévi koncertet, melynek félmillió forintos bevételét a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlották fel. Sikeresnek értékelte az összesen kétmilliós adományt hozó Lions-bált is, valamint kiemelte a Lions-tenisztornát, melyet a szegediek nyertek. A klub – stílszerűen – dobverőre húzott saslikkal és egy díszcintányérral köszönte meg az elnök munkáját. A tisztséget a szegedi klub 13. elnökeként mostantól

Varga Endre

, a szegedi Traumatológiai Klinika tanszékvezető professzora tölti be. Az új „elnök-oroszlán” portálunknak elmondta, nagyon nemes dolog és hatalmas elismerés, hogy a Lions Club elnöke lehet. „Igyekszem legjobb tudásom szerint követni az elődök példáját, és minél több pénzt gyűjteni az arra rászorulóknak” – tette hozzá. Elárulta, jó néhány meglepetésprogrammal készülnek, melyeket később fognak a nyilvánosság elé tárni. Koncertekkel és jótékonysági esttel igyekszenek pénzt gyűjteni, hogy folytathassák megszokott jótékonysági tevékenységüket. Varga Endre hangsúlyozta, orvosként arra is próbál fókuszálni, hogy olyan egészségügyi programmal álljanak elő, ami eddig még nem volt. „Nagyon szoros a kapcsolatunk az országos Lions Clubbal, szerencsénk van, mert korábbi elnökünk, Németh István oroszlántársunk révén állandó kapcsolatban állunk az országos szervezettel. Büszkén mondhatom, hogy a Szeged Első Lions Club zászlóvivő, sok általunk kitalált rendezvény az országos programba is átkerül, és természetesen több jó ötletet átvesszük mi is. Ha pedig nagy jótékonysági akcióra kerül sor – például nagy katasztrófák esetén – közös, összehangolt munka eredményeként segíthetünk” – magyarázta az elnök. Arról is beszélt, hallott már olyan véleményt is, hogy probléma a Lions Club, mert túl hangosan segít. Mint fogalmazott, ahhoz, hogy pénzt gyűjthessenek, hangosnak kell lenniük, de természetesen lehet halkan is munkálkodni, hiszen minden segítség jó, egyik sem nemesebb, mint a másik. „Ha valaki jónak találja a kezdeményezéseinket, nem is kell klubtagnak lenni ahhoz, hogy segítsen. Együtt örülünk a sikernek, és azoknak a csillogó szemeknek, amelyeket szoktunk látni egy-egy adomány átadásakor” – összegzett a professzor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.