Közélet

DK: Emlékezni és emlékeztetni mindannyiunk kötelessége!

DK: Emlékezni és emlékeztetni mindannyiunk kötelessége!

2013. június 29., szombat
DK: Emlékezni és emlékeztetni mindannyiunk kötelessége!

A Demokratikus Koalíció tisztelettel adózik mártír zsidó honfitársaink emléke előtt - írja a párt Csongrád megyei szervezete sajtóközleményében.

Orosz Gábor

ügyvezető alelnök emlékezetet: "69 évvel ezelőtt ezekben a napokban kezdődött a szegedi zsidóság deportálása, június végén indultak el a vonatok Auschwiztba, a téglagyári gettó területéről. A magyar történelem egyik legnagyobb pusztításának eredményeként csak kevesek térhettek vissza, mert az ország akkori vezetői nem tettek semmit, nem akadályozták meg sok százezer honfitársunk halálba küldését. Mi pedig most nem tehetünk mást, mint emlékezünk. Mert emlékeznünk kell, hogy a felejtés ne sokszorozza meg a fájdalmat" - fogalmaz a közlemény. Az ügyvezető elnök kiemeli, pártja szegedi szervezete a jövőben is fellép a rasszizmus, a kirekesztés és az antiszemitizmus ellen, mint ahogy ezt teszi megalakulásának kezdete óta. "A szegedi szervezet tagjai is részt vesznek a vasárnapi megemlékezésen és főhajtással tisztelegnek az ártatlanul meggyilkolt áldozatok emléke előtt" - írja Orosz Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.