Közélet

Csongrád megye a gátakon – a 21. szivattyú is útnak indul

Csongrád megye a gátakon – a 21. szivattyú is útnak indul

2013. június 11., kedd
Csongrád megye a gátakon – a 21. szivattyú is útnak indul
szivattyu01_gs

A 2006-os árvíz és a nagy belvizek „felszerelték” a Csongrád megyei katasztrófavédőket, akik most egy újabb szivattyúval gazdagodtak, ami megy a többiek után a Dunához.

A megyénkben 40 szivattyú teljesít szolgálatot, ha a szükség úgy hozza, ez az egyik legjobban felszerelt katasztrófavédelmi igazgatóság az országban nem véletlen, hogy jelenleg 20 darab nagy teljesítményű gép segít a Duna áradásánál. A Csongrád Megyei Önkormányzat egy millió forintos keretéből 830 ezer forintért vettek a katasztrófavédők egy 2,1 m

3

/perc teljesítményű modern szivattyút, és vásároltak hozzá kellékeket.

Huszár Tibor

, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese elmondta, hogy a 458 fős megyei állományból jelenleg 128 tűzoltó és 12 tiszt teljesít szolgálatot a dunai gátakon, a teljes körlet készültségi fokozatban van, ilyenkor például senki sem mehet szabadságra. A 11 lóerős, négyütemű szivattyú – amit

Magyar Anna

, a megyei önkormányzat elnöke adott át a katasztrófavédőknek – nyitott lapátolású, a 3-5 centis szennyeződést is képes kiszűrni. A gépezet holnap „követi társait a gátra”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.