Tizenhárom szegedi cukrászda csokifagyi-különlegességeit kóstolhatták végig a Szeged Plázában rendezett fesztiválra kilátogatók, többek között banános és chilis fagylaltokat kellett pontozniuk a résztvevőknek.
Az első Szegedi Fagyifesztivál keretében a csokoládéé volt a főszerep, összesen tizenhárom helyi cukrászda nevezett a versenyre. A főként gyermekekből álló szigorú zsűrinek minden egyes gombóc megkóstolása után egytől ötig kellett pontoznia a jeges finomságokat. Színes csokis, chilipaprikával megbolondított, narancsos, belga étkocsis fagylalt is került a tölcsérekbe, illetve fehér-, tej- és étcsokoládé hármassal is pályáztak a cukrászdák a banános és narancsos csokoládéfagylaltok mellett. Szakmai zsűrit is felkértek a szervezők,
Sági Szilárd
gasztrokíbic is megkóstolta mindegyik fagylaltot. Szerinte mindenki imádja a fagyit, ő különösen a gyümölcsös fagylaltokért rajong, ám a csokoládét nagyon szereti. Szerinte minden a minőségen múlik, illetve a mai világban fontos az is, hogy egyedi ötleteket vigyenek műveikbe a cukrászok, a gasztrokíbic maga is szívesen kísérletezik.
Margitáné Z. Nagy Rozália
cukrászmester azt tapasztalja, változik a vásárlók ízlése, s egyre többen keresik az új, különleges ízeket. Évről évre neveznek fagylaltversenyekre is, idén kétféle újdonsággal mutatkoznak be Soltvadkerten. Megtudtuk, gesztenye- és puncsfagylaltokkal is értek már szép eredményeket versenyeken, melyeken egyre szigorodnak a szabályok, például egyre kevesebb gyári alapanyagot használhatnak fel a cukrászok. A fagyiháborúra is beneveztek, méghozzá triplacsokis különlegességgel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.