Közélet

A jövő utazását rajzolták meg a szegedi iskolások

A jövő utazását rajzolták meg a szegedi iskolások

2013. június 12., szerda
A jövő utazását rajzolták meg a szegedi iskolások
06 - Béke 2a

A gyerekek számára a repülés és a csodálatos autók jelentik a jövőbeni utazási innovációkat. A szegedi Proko Travel Utazási Iroda 20 éves fennállása alkalmából „Rajzolj a Jövőbe” címmel rajzversenyt hirdetett általános iskolások számára.

A feladat az volt, hogy rajzolják le a gyerekek, miként képzelik az utazást 20 év múlva, 2033-ban. A benyújtott rajzok igazolták, hogy a gyermeki fantázia túltesz a legtehetségesebb sci-fi írókon is. Az általános iskolások a jövőbeni utazást leginkább modern autókkal (két kerekű autó, vízzel hajtott autó, medúza autó), illetve a legkülönlegesebb repülő tárgyakkal képzelték el, olyanokkal, mint repülő kád, repülő szoba, óriásbuborék, vagy akár megszelídített sas. A 2033-mas nyaralás fontos kiegészítői lesznek még a gyerekek szerint a buborék ruhák és az ingyenes kalandparkok. A gyereknapon záródó rajzversenyen induló 11 általános iskolai osztály közül a kiskundorozsmai Orczy István Általános Iskola 4.A osztálya győzedelmeskedett. Ők személyesen és közösségi oldalakon összesen több, mint félezer szavazatot gyűjtöttek. A 2. helyezett a Béke Utcai Általános Iskola 2.A osztálya lett, míg harmadik helyen a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola 3.A rajza végzett. A győztes osztály kirándulását a Proko Travel 50.000 Ft-tal támogatja. A 2. és 3. helyezett tanulók egy tortát kaptak eredményes szereplésük elismeréseképpen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.