Közélet

Szijjártó Péter üzbég partnerrel tárgyalt

Szijjártó Péter üzbég partnerrel tárgyalt

2013. május 2., csütörtök
Szijjártó Péter üzbég partnerrel tárgyalt

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár csütörtökön fogadta Vlagyimir Norovot, Üzbegisztán első külügyminiszter-helyettesét - tájékoztatta az államtitkár sajtófőnöke az MTI-t.

Ismertetése szerint

Szijjártó Péter

a megbeszélésen megerősítette, hogy a keleti nyitás stratégiájának keretén belül Magyarország szoros együttműködésre törekszik a közép-ázsiai országokkal. Ennek keretében igyekszik minél előbb lezárni a tárgyalásokat az Üzbegisztánnak nyújtandó kötött segélyhitelről, melynek nyomán magyar cégek végezhetik el üzbég városok közvilágítási rendszerének modernizálását, valamint magyar egészségügyi berendezések exportját segítenénk Üzbegisztánba. A felek megállapodtak abban, hogy tárgyalásokat kezdenek ösztöndíj-csereprogram megindításáról, valamint kiszélesítik a két ország közötti mezőgazdasági együttműködést, amelynek fő területe a vízgazdálkodási és öntözési rendszerek exportja lesz - mondta el

Varga Éva

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.