Közélet

Száguldás, chopper, szerelem - motorkiállítás Szegeden + FOTÓK

Száguldás, chopper, szerelem - motorkiállítás Szegeden + FOTÓK

2013. május 11., szombat
Száguldás, chopper, szerelem - motorkiállítás Szegeden + FOTÓK
motorosok_000_gs

Kétkerekű motorcsodáké volt a főszerep szombaton, az FMP Motorosok felvonulása után a XIV. Szegedi Motorkiállításra várták az érdeklődőket, ahol streetfighter bemutatót és motorépítő versenyt is tartottak.

Az FMP Motorosok és a Ghost’s MC tagjai jó kapcsolatban vannak egymással, így idén is FMP-s felvonulással vezették fel a József Attila iskolában rendezett hagyományos motorkiállítást.

Zvolenszki Jánostól

megtudtuk, előzetesen közel háromszázan jelentkeztek a felvonulásra, s Szegeden kívül a Vajdaságból is érkeztek motorosok, továbbá Bajáról Kecskemétről és Békéscsabáról is. A motoros menet rendőri felvezetéssel a Dorozsmai úti kamionparkolóból indult, s végigrobogtak Szeged útjain, majd a József Attila Általános és Szakiskolában rendezett XIV. Szegedi Motorkiállítás programjaihoz csatlakoztak. Sokat fejlődött a technika és a lehetőségek is, így aki még emlékszik a tizennégy évvel ezelőtt kiállított motorokra, sok újdonsággal találkozhatott az iskola tornacsarnokában.

Domonkos Gábor,

a Ghost’s MC tagja portálunknak elmondta, az épített streetfighterek mindenkit ámulatba ejtenek, hiszen a műanyagok vagy fémmegmunkálással feltuningolt járgányok megjelenésének csak a képzelet szab határt. „Magyarországon mindig is kiemelkedően kreatívok voltak az építők, maga a streetfighter sport hozta magával ezeket a motorokat” – magyarázta. Hozzátette, egy ilyen járgány gyakorlatilag sosem készül el, a mesterek mindig kitalálnak valamit, megcsinálják, majd télen újra szétszedik, és tovább csiszolják a remekművüket. Chopperek, cruiserek és harley-k is szép számmal sorakoztak a kiállításon a streetfighterek mellett, így igazán színes kavalkádot láthatott a közönség az iskola tornacsarnokában. Domonkos Gábor tapasztalatai szerint a streetfighter és a vezetéstechnikai bemutató szokta a legtöbb érdeklődőt vonzani évről-évre. Olyan pályát állítanak fel, amin gyakorlatilag a fizika törvényeit meghazudtolva tudnak végigmenni a járgányok. A XIV. Szegedi Motorkiállítással ezúttal is a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot támogatták a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.