Közélet

Országos flashmobbal búcsúztatják a tanévet

Országos flashmobbal búcsúztatják a tanévet

2013. május 25., szombat
Országos flashmobbal búcsúztatják a tanévet

Flashmobbal búcsúztatják a tanévet június 7-én a Mindenkinek becsengettek! program keretében az ország több nagyvárosában.

A programban résztvevő, valamint az érdeklődő intézmények diákjai június 7-én 9.30-kor a városok egy-egy frekventált helyére kivonulva énekelnek és táncolnak az Alma Együttes erre az alkalomra készített zeneszámára. A Mutasd meg! című dalhoz videoklip is készült fogyatékkal élő és ép gyerekek szereplésével. Az országos kezdeményezés központja egy budapesti flashmob, ahol az Alma Együttes élőben lép színpadra a gyerekekkel az Orczy Parkban. Az alternatív évzárót egyebek mellett Nyíregyházán, Székesfehérváron és Tatán is megtartják - közölte a Down Egyesület az MTI-vel. A Down Egyesület célja, hogy Magyarországon minél több óvodás és iskolás korú gyermek ismerje meg a fogyatékkal élőket. A 2009-ben életre hívott Mindenkinek becsengettek! program keretében ezért középsúlyos szellemi fogyatékos gyerekeket vittek be iskolai közösségekbe heti egy-két alkalommal 8-10 héten át. A fogyatékos és ép gyerekek így megismerhették egymást, közösen hozhattak létre kézműves alkotásokat és készültek a 2012/13 tanévet lezáró flashmobra. A program a 2011/12-es tanévben Magyarország 6 városában (Budapest, Tata, Vác, Nyíregyháza, Debrecen, Szentendre), valamint Románia és Ukrajna 2 nagyvárosában zajlott összesen 48 intézmény több mint 70 osztályának bevonásával. A projektben 70 fogyatékos gyermeket vittek be mintegy 2000 ép gyermek közé, emellett országszerte és a határon túl 70-70 többségi és gyógypedagógus teremtett produktív kapcsolatot egymással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.