Közélet

Már próbajáraton az egyik Pesa – visszatérő hibák

Már próbajáraton az egyik Pesa – visszatérő hibák

2013. május 9., csütörtök
Már próbajáraton az egyik Pesa – visszatérő hibák
pesa_swing_proba_itb-02

Nem telt el egy év a Pesa-flotta érkezése óta és harmadjára kell leállítani fékhibák miatt a villamosokat, lengyelek szerelik a járműveket garanciálisan.

A Pesa-villamosokat fékhiba miatt vonták ki a forgalomból május elején, a rendszert működtető szoftverben jelentkeztek problémák. A programot frissítették, majd az 1000 kilométeres próbaúton ismét jelentkeztek hibák, Lengyelországból érkeztek szakemberek. Szerda éjszaka is dolgoztak a mérnökök, és most csütörtökön újra fut az egyik sárga villamos, ha hiba nélkül teljesíti az 1000 kilométert, akkor forgalomba állhat a flotta újra. Tóth István Tibor elmondta, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy biztonságosan fussanak a járművek, ezért türelmet kérnek a lakosoktól a hiba elhárításának idejére. Az új villamosok 2012 márciusban álltak forgalomba, miután a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját. A lengyel gyártó három évig teljes körű garanciát vállalt. Júliusban ajtó- és fékhibák miatt volt fennakadás, a beruházó Szeged Pólus illetékese akkor azt mondta, a hibák beleférnek az új járművek beüzemelésénél előforduló hibák kategóriájába. Szeptemberben szintén több Pesa állt szervizben, fékhibák miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.