Közélet

Magyar kutyák tanították terelésre a külföldi ebeket + FOTÓK, VIDEÓ

Magyar kutyák tanították terelésre a külföldi ebeket + FOTÓK, VIDEÓ

2013. május 20., hétfő
Magyar kutyák tanították terelésre a külföldi ebeket + FOTÓK, VIDEÓ
terelo_szeminarium20

Külföldi kutyák és gazdáik számára tartottak terelő szemináriumot Ópusztaszeren a hétvégén. Az emlékparkban pulik, pumik és mudik mutatták meg, hogyan kell a nyájat igazi magyar virtussal egyben tartani.

Európa számos országából, de még az egyesült államokból is érkeztek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba május 17-én, ahol a terelés magyar módjával és hagyományaival ismerkedhettek meg. Az elméleti oktatás mellett gyakorlatban is kipróbálhatták, hogy miként terelik a jószágot hazánkban már évszázadok óta, ebben hazai pásztorkutyáink:

pulik

,

pumik

és

mudik

(valamint az önálló fajtaként még el nem ismert

sinkák

) is a segítségükre voltak. Huszonhárom résztvevő tizenhárom kutyával érkezett, az ebek többségének nem volt ismeretlen a feladat, de volt olyan is, amelyik életében nem látott még birkát. "A budapesti kutya-világkiállítás miatt sok külföldi érkezett hazánkba, nekik szerveztük meg itt Ópusztaszeren ezt a szemináriumot. A többi nemzet kutyás képzésébe elég nehezen illeszthető be a csipkelődő, hangos, 'támadva terelő' stílus, ennek ellenére az ebek nagyon jól szerepeltek, szinte kivétel nélkül fel tudtuk ébreszteni bennük a terelőösztönt" - nyilatkozta portálunknak

Tari József

, a rendezvény egyik főszervezője.

Menyhárt Krisztina

, a leányfalui Kondacsipkedő Terelő Iskola megalapítójának asszisztálásával a külföldi kutyusok gyorsan beletanultak a vehemens hazai terelőstílusba, így a nap végéig egyetlen jószág sem csavargott el a nyájtól Ópusztaszeren. http://www.youtube.com/watch?v=CIMIUn1KBWE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.