Közélet

Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

2013. május 18., szombat
Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

Ma rendezik a svédországi Malmőben az 58. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük a magyar ByeAlex Kedvesem című dalával.

A Malmö Arenában elsőként a Franciaországot képviselő Amandine Bourgeois adja elő L'enfer et moi (A pokol és én) című dalát. A csütörtöki elődöntőből a fináléba került ByeAlex és a Kedvesem 17.-ként hangzik el a 26-os mezőnyben. A további döntős országok: Litvánia, Moldova, Finnország, Spanyolország, Belgium, Észtország, Fehéroroszország, Málta, Oroszország, Németország, Örményország, Hollandia, Románia, az Egyesült Királyság, Svédország, Dánia, Izland, Azerbajdzsán, Görögország, Ukrajna, Olaszország, Norvégia, Grúzia és Írország. Az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazatait, valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es voksokat egyenlő arányban veszik figyelembe (saját országra nem lehet szavazni). A verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Bakuban egy svéd énekesnő, Loreen nyert Euphoria című dalával. Az M1 élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.