Közélet

Logisztikai központ és árubemutató csarnok átadásával ünnepel Bordány az idei falunapokon

Logisztikai központ és árubemutató csarnok átadásával ünnepel Bordány az idei falunapokon

2013. május 17., péntek
Logisztikai központ és árubemutató csarnok átadásával ünnepel Bordány az idei falunapokon

Tanács Gábor bordányi polgármester és B. Nagy László kormánymegbízott adja át május 20-án, hétfőn 10 órától a tanyafejlesztési pályázat keretében felújított Kistemplomtanya teret Bordányban.

A program keretében a tanyai termelőtől a vevőig fogja vinni az árut majd az a mozgó bolt, amelynek létrehozására és a raktár, hűtő megépítésére 39 millió forintot nyert Bordány, 8 másik településsel közösen. A tanyafejlesztési program 205 nyertes pályázója közül 49 Csongrád megyei. Több mint négyszáz pályázatot adtak be a tanyafejlesztési programra, 2 milliárd 749 millió forint támogatási igénnyel, a szétosztható keretösszeg azonban 1,5 milliárd forint volt. Csongrád megyéből 20 önkormányzati vagy társulási igényt támogatott a tárcavezető, és 29 tanyai gazdaság fejlesztését segítette. A legnagyobb összeget Bordány pályázata nyerte el: 39 millió 852 ezer forintot, tanyai termékek piacra juttatásához. – Ez a beruházás a mórahalmi kistérség mind a 9 települését érinti – mondta el

Tanács Gábor

bordányi polgármester. – Ez lényegében egy mozgó bolt lesz, amely eljuttatja a tanyai családi gazdaságokban megtermelt termékeket a vásárlóhoz. Tartozik hozzá hűtővel és átrakodóval rendelkező logisztikai bázis és szegedi raktározási lehetőség is. Azt gondoljuk, ez elősegíti a régi háztáji gazdálkodás újbóli fejlődését, és a cél az lenne, hogy a mi rendszerünkbe bekerülő termelők közül többen megerősödhessenek annyira, hogy idővel önállóan juttassák el a piacra árujukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.