Közélet

Léghajtású masinákkal versenyeznek a szegedi mérnöktanoncok

Léghajtású masinákkal versenyeznek a szegedi mérnöktanoncok

2013. május 2., csütörtök
Léghajtású masinákkal versenyeznek a szegedi mérnöktanoncok
Pneugeot

Rekordszámú csapattal képviselteti magát a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara a május 11-én Egerben megrendezésre kerülő VI. Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen. A csapatok között a pneumobil versenyek történetében már öreg rókának számító formációk mellett idén az újoncok is szép számban feltűntek.

A csapatok:

DIFF-AIR Szeged

„Az élet 40 fölött kezdődik” - a

Sir Johns Differ-től

kölcsönzött mottó egy frappáns szójátéknak köszönhetően a DIFF-AIR Szeged csapatnevében is visszaköszön. A csapat négy hallgatóból áll, akik közül mindenki másban jó. Fő célkitűzésük, hogy jó eredménnyel szerepeljenek a gyorsulási számban és a MK Laren csapat hagyományait szeretnék megőrizni.

MKLaren

"A tavalyi győztes MKLaren csapat az idei versenyre két fővel nevezett be az úgynevezett Senior kategóriában. Úgy éreztük, hogy hiába idős, és sok mindent látott már a járművünk, mielőtt végleg nyugdíjba vonulna, adunk még neki egy teljes padló gázt, és megpróbáljuk felvenni a kesztyűt a fiatal csapatokkal és innovatív gépeikkel" - olvasható a csapat közleményében.

Pepp-Air

A Pepp-Air csapat fő célja a tapasztalat és ismeretszerzés és persze egy előkelő hely megszerzése a versenyen. Talán a csapatnév is sejteti, hogy mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök hallgatók formációjáról van szó, akik remélik, hogy ez a kihívás segítségükre lehet majd a nagybetűs életben.

Pneugeot

A Pneugeot fedőnevű, a verseny immáron kiöregedőben lévő senior csapata. A csapat a verseny kedvéért mindent megtesz: időt nem sajnálva tervez és kivitelez. Idén azért, hogy megmutassák mi is a helyzet: újra elindulnak Seniorként. Az építés közben még áldást is kértek a verdára: 200 bar, ki vagy a tartályban, szenteltessenek meg a te szelepjeid...

Szegedi Csillag

A Szegedi Csillag csapat két tagja, a tavalyi győztes, MK Laren csapatban indult, és egy új taggal kibővülve indulnak az idei viadalon. "A korábbi versenyeken szerzett tapasztalatokat fogjuk felhasználni az új gépben. A csapat nevében szerettünk volna egy szegedi nevezetességre utalni, úgy véljük sikerült" - írja a csapat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.