Közélet

Mézkülönlegességek édesítették a Klapka téri majálist + FOTÓK

Mézkülönlegességek édesítették a Klapka téri majálist + FOTÓK

2013. május 1., szerda
Mézkülönlegességek édesítették a Klapka téri majálist + FOTÓK
majus1_klapka_ter_gs12

Méhészeti bemutató és mézkülönlegességek is várták a szegedi Klapka téri majálisra kilátogatókat. A gyerekek kedvence természetesen a pónilovaglás volt.

A Szepesi Méhészet több mint húszféle mézet kóstoltatott a Klapka téren. „Mivel sok a gyerek, elsősorban a gyümölcsös mézek fogynak, illetve a kakaós és a fahéjas a sláger” – tudtuk meg

Csányi Katától

. Ő személy szerint a repcemézet ajánlja mindenkinek, lúgosító hatása miatt is. Láttunk, kakaós, virágporos, szamócás, narancsos és citromos mézet, de levendulamézet és grapefruitmag-kivonatosat is lehetett kóstolni. Akinek pedig nem volt elég az édességből, kürtöskalácsot is kapott.

Kalmár Ferenc

országgyűlési és önkormányzati képviselőt több kéréssel és kérdéssel is felkeresték. A Fidesz-KDNP-s politikus elmondta, az Újrókusra tervezett erőművel kapcsolatban is voltak kérdések, negatív és pozitív vélemények egyaránt. A Klapka tér fejlesztésével kapcsolatban is hangzottak el javaslatok és kérések, de országos dolgok is szóba kerültek, például szociális kérdések. „Öröm számomra, hogy ilyen sokan eljöttek, évek óta megszokták már a helyiek, hogy ilyenkor programokat szervezünk és megvendégeljük őket egy tál meleg étellel is. Szepesi Ferenc méhésszel összefogva igazi különlegességek is várják az érdeklődőket, hiszen van üvegkaptár és a mézpörgetést is megmutatják” – fogalmazott Kalmár Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.