Közélet

Kísérletek és kincsvadászat a Növények Napján

Kísérletek és kincsvadászat a Növények Napján

2013. május 15., szerda
Kísérletek és kincsvadászat a Növények Napján
novenyeknapja

Kísérletekkel, előadásokkal és színes programokkal várják az érdeklődőket az SZTE Biológia Épületébe május 18-án, szombaton.

Az Alföld növénykülönlegességeiről, a természetben rejlő orvosságokról is hallhatunk május 18-án, szombaton 10-től 16 óráig az SZTE Biológia Épületében (Közép fasor 52.). A Növények Napja alkalmából látványos kísérletekkel, mikroszkópozással, játékokkal és kincsvadászattal várnak minden érdeklődőt! Az Európai Növénytudományi Társaság tavaly szervezte meg az első nemzetközi „Fascination of Plants Day-t” („Azok a Csodálatos Növények” Napot), melyet

Szegeden is megtartottak.

A kezdeményezés célja, hogy világszerte minél több ember rádöbbenjen a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és szembesüljön a növénytudomány fontosságával.

Program:

10.00-16.00 Kincsvadászat izgalmas kísérletekkel

Előadások:

10.00 Megnyitó 10.30 Géntechnológia—túl a pánikon (Dr. Györgyey János) 11.00 Jellegzetes növényközösségek az Alföldön (Dr. Körmöczi László) 11.30 Richter Ilona Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész köszöntése 14.00 A nélkülözhetetlen görög Hold istennő (Lehotai Nóra) 14.30 Szalicilsav, a növényi fájdalomcsillapító (Horváth Edit) 15.00 S.O.S. stressz (Kovács Judit)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.