Közélet

Kinevezték a szegedi tűzoltóság új parancsnokát

Kinevezték a szegedi tűzoltóság új parancsnokát

2013. május 17., péntek
Kinevezték a szegedi tűzoltóság új parancsnokát
content_166606_thumb

Bakondi György tűzoltó altábornagy nevezte ki május 1-jei hatállyal a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába tűzoltóparancsnokká Galiba Gábor tűzoltó főhadnagyot, aki 1997-ben került a tűzoltóság állományába.

Galiba Gábor

főhadnagy már a sorkatonai szolgálat ideje alatt eldöntötte, hogy a hivatásos szolgálatot választja, amelyet Szegeden beosztott tűzoltóként kezdett meg. Később gépkocsivezető lett, majd különleges szer kezelő, műszaki biztonsági tiszt, majd parancsnokhelyettes, és május elseje óta tűzoltóparancsnok. Mint elmondta, 152-en teljesítenek szolgálatot az ország egyik legnagyobb hivatásos tűzoltó-parancsnokságán, amelyhez két katasztrófavédelmi őrs is tartozik: a ruzsai tavaly októberben kezdte el működését, míg a kisteleki szervezés alatt áll. A Szegedi HTP illetékességi területe a megye területének felét lefedi, az itt élők biztonságát négy gépjármű-fecskendő, egy vízszállító, egy darus szer, két magasból mentő szer, valamint két konténerszállító négy konténerrel szolgálja – utóbbiak a regionális mentőbázisként is működnek. Magasan képzett az állomány – szögezte le a parancsnok, amelynek oka, hogy a három szolgálati csoportban szolgálatot teljesítő tűzoltók minden szolgálatban elméleti képzést kapnak és gyakorlatot tartanak, valamint az egy év alatt érkező több mint ezer riasztás során az itt szolgálatot teljesítők nagy gyakorlati tapasztalatra tehettek szert mind a tűzoltás, mind a műszaki mentés területén. "Igyekszem megfelelni az elöljáróim által támasztott követelményeknek és az állomány felé is" – jelentette ki Galiba Gábor, aki diplomáját a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerezte, és jelenleg hallgatója a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó szervező szakának. Galiba Gábor élettársával neveli közösen négyéves kislányát, Nikolettát, és a nyáron nagy öröm éri a családot, akkorra várják Nikoletta kistestvérét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.