Közélet

Ifjúsági törvényt akar a Jobbik

Ifjúsági törvényt akar a Jobbik

2013. május 9., csütörtök
Ifjúsági törvényt akar a Jobbik
farkas_gergely01_gs

Bérlakásprogrammal segítené a fiatalok lakáshoz jutását a párt, melynek ifjúsági tagozata komoly tagtoborzásba kezdett - tudtuk meg a szegedi majálison.

Szegeden a majálison adott interjút a SZEGEDma-hu-nak

Farkas Gergely

, a Jobbik országgyűlési képviselője, a szervezet ifjúsági tagozatának elnöke, aki a párt helyi szervezetének tagjait látogatta meg az újszegedi ligetben. „A felmérések is bizonyítják, hogy a Jobbik a fiatalok körében a legnépszerűbb párt, ez részben egy adottság, fiatalos politizálásunknak is köszönhető, sok közöttünk az ifjú politikus, illetve annak is, hogy az elmúlt évben számos kérdésben próbáltunk a fiatalokért tenni. Sajnos azt kell látni, hogy a kormány csak szavak szintjén tesz az ifjakért, ezt jól mutatják a kivándorlási és a fiatal munkanélküliségi mutatók. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az ifjúságpolitikával végre komolyan foglalkozzanak, megszűnjön az a fajta bizonytalanság, ami most leginkább az oktatást és az önálló életet kezdők helyzeteit jellemzi. Napról napra változnak a jogszabályok, nem véletlen, hogy a külföldi megélhetést választják sokan. Mi azt szeretnénk, ha kiszámítható jövőt tudnánk biztosítani a jövő generációjának” – nyilatkozta Farkas Gergely szegedi látogatásakor.

farkas_gergely02_gs

A politikus elmondta, első lépésként szükség lenne egy ifjúsági törvényre, amely a fiatalok helyét, lehetőségeit rögzítené a törvényhozásban, ezt szeretné majd megalkotni a Jobbik. „Az oktatás területén a Fidesz részéről a felvetés jó, át kell alakítani a rendszert, de a rá adott válaszok nem azok. Egy konkrét példát említenék. Mi mindig azt mondjuk, hogy a piaci igényekhez kell igazítani az állami finanszírozású szakok számát, ezzel szemben a mostani kormányzatban

Orbán Viktor

mondta ki a végső szót tavaly decemberben, hogy melyek lesznek a támogatott szakok. Mi egy sokkal objektívebb modellt képzelünk el, olyan diplomások képzését támogatva, akik el tudnak helyezkedni szakjukkal a munkaerőpiacon. De komoly probléma az ifjúság körében a lakáskérdés is. A fiatalok nem tudják elkezdeni az életüket saját fészek híján. Mi a bérlakásmodellt vezetnénk be, ami nemcsak az albérletnél is olcsóbb lakhatását biztosítaná, hanem fellendítené a magyar építőipart, és mobilizálná a magyar munkaerőpiacot, hiszen más településen is igénybe vehető lenne a bérlakás. A munkanélküliség kérdése egybecseng a gazdaság stagnálásával, amíg itt nem lesz elmozdulás, addig sok fejlődést nem várhatunk e területen. A Jobbik gazdaságélénkítő program tartalmazza a többkulcsos adórendszer visszaállítását, egészen az államadósság újratárgyalásáig, illetve olyan kis és középvállalkozási támogatási formák bevezetését, amelyek munkahelyeket, növekedést tudnak produkálni. Természetesen konkrét ötletekkel is rendelkezünk a fiatalkorú munkanélküliség csökkentésére. Például a gyakorlati időt hasznosabbá kell tenni, a pályaválasztás esetén a tudatosabb döntések meghozatalát kell elősegíteni vagy épp a Start-kártya szabályait szükséges módosítani. Ezek együttese már nagymértékben segíthetné a fiatalok elhelyezkedését” – emelte ki. Az ifjúsági tagozat elnökét kérdeztük arról is, hogy milyen programokra, eseményekre készülnek most a párt utánpótláscsapatai. „A Jobbik Ifjúsági Tagozata eddig is több országos kampányt indított el, az egyik ilyen volt a diákhitel kérdése, a másik a diákmunka területe, akik hozzánk fordulnak, azoknak ingyenes jogsegélyt nyújtunk. Hamarosan kampányt indítunk az idegen nyelv tanulása érdekében, hiszen az unióban országunk a nyelvismeret terén a ’tabella’ végén kullog. De zajlik a szervezetépítés is, új elnökség állt fel nemrég, most tagtoborzásba is kezdtünk, mert bár a fiatalok között nagyon jól állunk, mégsem dőlhetünk hátra. A következő hónapokban tehát ott leszünk utcákon, nyári fesztiválokon facebookos kampányt indítunk, vagy épp az interneten fogunk

kampányvideókkal megjelenni

” – így a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.