Közélet

Európa több országából érkeznek Ópusztaszerre magyar terelő stílust tanulni

Európa több országából érkeznek Ópusztaszerre magyar terelő stílust tanulni

2013. május 14., kedd
Európa több országából érkeznek Ópusztaszerre magyar terelő stílust tanulni
terelesi_bemutato

Magyar terelő pásztorkutyáknak és gazdáiknak szerveznek elméleti és gyakorlati oktatással egybekötött szemináriumot május 17-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A magyar terelő stílus világszerte ismert és elismert: Magyarországon kívül Csehországból, Ausztriából, Németországból, Szlovéniából, Lengyelországból, Finnországból, Svédországból és az USA-ból is érkeznek puli, pumi vagy mudi kutyafajtákat tartó érdeklődők.

Az elméleti előadások ismertetik a magyar terelő pásztorkutyák történetét, sajátosságait, a pásztorkultúra és a hagyományok fontosságát és szerepét a mai terelő munkában. Megtudhatják az érdeklődők, mit is értünk pontosan magyar stíluson, ha a terelésről beszélünk. A szeminárium talán legérdekesebb része az elmélet gyakorlatba történő átültetése, vagyis a terelés betanítása. Az oktatás és gyakorlati tanácsadás a látogatók számára is érdekes programnak ígérkezik: délelőtt és délután is bárki megtekintheti az Emlékparkban a gyakorló munkát, melynek során a kutyák és gazdáik rackajuhokon tanulják, mélyítik el a magyar stílusú terelést. A kutyával jelentkezők létszáma betelt, kutya nélkül még lehet jelentkezni a szemináriumra. Jelentkezési feltételek a

szeminárium honlapján

találhatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.