Közélet

Állampapír-forgalmazási pont nyílt Hódmezővásárhelyen

Állampapír-forgalmazási pont nyílt Hódmezővásárhelyen

2013. május 3., péntek
Állampapír-forgalmazási pont nyílt Hódmezővásárhelyen
allampapirpont_hmvhely_mti_kzg

Állampapír-forgalmazási pontot nyitott a Magyar Államkincstár pénteken Hódmezővásárhelyen, a városháza épületében.

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető államtitkár, fideszes parlamenti képviselő a megnyitón úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban minden gazdasági támadás és bojkottkísérlet ellenére jelentősen javult a külföldi befektetők Magyarország iránti pénzügyi bizalma. A kormány határozott célja ugyanakkor, hogy csökkenjen az ország finanszírozásában a külső függőség. 2012. január 1-jén a lakossági állampapír-állomány 473 milliárd forint volt, idén májusra ez radikálisan, 1200 milliárd forintra nőtt - közölte. Ehhez szükség volt a Magyar Államkincstár szolgáltatásainak javítására, hálózatának bővítésére – emelte ki az államtitkár.

Lázár János

hangsúlyozta, a most nyílt forgalmazási ponton elérhető forint alapú értékpapírok kamata – futamidőtől függően – 1-1,5 százalékponttal is kedvezőbb lehet, mint a kereskedelmi bankoknál elérhető, és az euróban kibocsátott állampapírok hozama is kiemelkedőnek számít. A politikus kitért arra is, júliustól a Magyar Államkincstár az önkormányzatok számára is kedvező szolgáltatásokat kínál annak érdekében, hogy a települések számláikat ne a kereskedelmi bankoknál, hanem a nála vezessék majd.

Rigó Szilveszterné

, a Magyar Államkincstár Csongrád megyei igazgatója elmondta, az új forgalmazási ponton értékpapír-, start- és tartós befektetési számlát nyithatnak az ügyfelek, illetve WebKincstár és TeleKincstár kiegészítő szerződéseket köthetnek. Május végétől bankkártyás fizetéssel lehetővé válik a forintban és euróban kibocsátott állampapírok vásárlása is – tudatta a szakember. Az igazgató közölte, a közeljövőben több helyen nyílnak hasonló kincstári kirendeltségek, április második felétől pedig mobil állampapír-forgalmazói pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek kulturális és szabadidős rendezvényeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.