Közélet

A bíróság szerint Nagy Sándor nem bűnös

A bíróság szerint Nagy Sándor nem bűnös

2013. május 9., csütörtök
A bíróság szerint Nagy Sándor nem bűnös
kozgyules08_gs

A szegedi exalpolgármester nem mondott igazat az exfürdőigazgatóról, de a vélemény kategóriájában maradt, így a bíróság felmentette a rágalmazás vádja alól.

Felmentette a Szegedi Járásbíróság

Nagy Sándor

önkormányzati képviselőt (Szabad Város Egyesület) az ellene

Lengyel József

által indított rágalmazási ügyben. Az egykori fürdőigazgató szerint a képviselő nagy nyilvánosság előtt követett el becsületsértést és rágalmazás, mikor az egyik közgyűlésen a nevét említve többek között arról is beszélt, hogy csődbe vitte Esztergom városát. A védelem azzal érvelt, hogy ez csak egy vélemény volt, nem tényadatokkal alátámasztott állítás, és még ha nem is fedte a valóságot Nagy Sándor kijelentése, egy képviselőnek joga van munkavégzése során, egy vitában véleményt formálni az egykori városi tulajdonú cégvezetővel kapcsolatban a rendelkezésére álló információk alapján (HVG, Népszabadság, Délmagyarország újságcikkei). Ráadásul nem is lehet megállapítani egy ember felelősségét egy város csődjénél, így a védelem szerint ezt a kijelentést senki sem vette komolyan, egy szarkasztikus vita, ironikus érvelésének eleme volt a kijelentés. A magánvádat képviselő Lengyel József és ügyvédje szerint a képviselő tényállítást tett azzal, hogy egy város csődjének egyik lehetséges okozójaként a volt fürdőigazgatót nevezte meg a kamerák előtt, aki ráadásul nem is közszereplő, és a cikkekben megjelent adatok nem igazak, többet helyreigazítottak már, egyik esetben sajtópert is nyert. A bíróság a védelem érvelését fogadta el, és bűncselekmény hiányában felmentette a képviselőt, a vádlót pedig az ügyvédi díj és a perköltség megfizetésére kötelezte. A következő hangzott el Nagy Sándor szájából a szegedi közgyűlés 2012. június 22-i

ülésén:

"Visszatérve az előző szerződésre elmondja, hogy igen érdekes momentum volt az említett perben, amikor hirtelen előkerült egy taggyűlési jegyzőkönyv

Bartha László

polgármester aláírásával – szinte utólag –, amivel Lengyel József igazgató igazolta, hogy neki milyen hihetetlenül előnyös menedzserszerződése van a fürdővel, és ezért azonnal jogosulttá vált a 100 milliós végkielégítésre. Érdekes momentum volt az is, hogy amikor itt tartott az Anna-fürdő beruházása, akkor úgy tűnt, hogy a 1,5 milliárdos beruházás 2 milliárd forintba fog kerülni. A Közgyűlés is tárgyalta azon módosításokat, amelyek hatására végül is a vezetőváltás után lehetséges volt 1,5 milliárd forintból befejezni az Anna-fürdőt. Olyan kiváló, sikeres menedzserről beszélnek – megérdemelte ezt a hatalmas végkielégítést –, aki elment Esztergomba fürdőt építeni és csődbe vitte a várost, hiszen 2-3 milliárddal került többe az esztergomi fürdőberuházás. Szerencse, hogy így járt Szeged, hiszen szinte olcsón megúszta a város a dolgot. Akik aláírták a szerződést a 100 milliós végkielégítésről, ők felelnek azért, hogy ez lehetséges volt. Ezt nevezte a Fidesz pofátlan végkielégítésnek, de biztos, ami biztos, a perben nyert pofátlan végkielégítést továbbra is helyesnek tartják – mint tudják Szász Károly miatt." Az ítélet nem jogerős, a magánvádló fellebbezett a döntés ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.