Közélet

Tovább nőtt a belvíz borította terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Tovább nőtt a belvíz borította terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

2013. április 3., szerda
Tovább nőtt a belvíz borította terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Több mint ezer hektárral 33 650 hektárra nőtt az elmúlt két napban a belvízzel borított terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén - áll a regionális vízügyi igazgatóság honlapján szerdán nyilvánosságra hozott tájékoztatóban.

A belvízzel borított területből 9600 hektár vetés, 6850 hektár szántó, 13 700 hektár rét, legelő. Az Alsó-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatósághoz tartozó belvízvédelmi szakaszok közül kettőn másod-, haton elsőfokú készültség van érvényben. Az igazgatóság harminc üzemelő szivattyútelepe közül huszonkettő éjjel-nappal működik, kedden összesen 4 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. A vízgazdálkodási társulatoknál másodfokú készültség mellett folyik a védekezési munka. Felgyőn és Kunszentmártonon szintén másod-, Székkutason és Balástyán elsőfokú készültség van - írta Kádár Mihály védelemvezető-helyettes közleményében. Szerda reggeltől a Hármas-Körös öcsöd-kunszentmártoni szakaszán másod-, a Tiszán, a mindszenti vízmércéhez tartozó szakaszon elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. Szegeden a Tisza fokozatosan elönti a már lezárt rakpartot, így az útszakasz megnyitása a folyó további áradása miatt a következő időszakban nem várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.