Közélet

Négyezer vagyonvédelemmel foglalkozót képeznek tovább a megyében + FOTÓK

Négyezer vagyonvédelemmel foglalkozót képeznek tovább a megyében + FOTÓK

2013. április 5., péntek
Négyezer vagyonvédelemmel foglalkozót képeznek tovább a megyében + FOTÓK

A West Balkán tragédia is rávilágított arra, hogy a szakmaiatlanság emberéleteket követelhet - hangzott el a Megyeházán tartott konferencián, ahol a vagyonőrök szakmai továbbképzésének fontosságáról és körülményeiről is szó esett.

Kötelező képzést, majd öt évenként utóképzést ír elő a vagyonőrök részére a Belügyminisztérium tavalyi rendelete. A negyven órás tanfolyamot minden személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkező személynek el kell végezni legkésőbb 2013 december 31-ig - célja, hogy a vagyonvédelemben dolgozó személyek frissített tudással, minden szituációra felkészülten dolgozhassanak. A képzés részleteiről és szükségességéről a Megyeházán tartott szakmai napon tartottak előadást, ahol felszólalt

Füzesy István

, az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter elnöke,

Német Ferenc

, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezetének elnöke és

Ember Alex

ügyvéd, munkaügyi szakjogász is. "Mivel a vagyonőrök jogalkalmazók, ezért a társadalom joggal várja el tőlük, hogy az aktuális joganyagokból is kellően felkészülve láthassák el feladatukat. Nem csak ők, de bírók, ügyészek, rendőrök is átesnek egy ilyen típusú képzésen" - nyilatkozta portálunknak Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezetének elnöke. A képzést a Belügyminisztérium felügyeli majd, a kamara már össze is állított egy átlátható, témát átkaroló tananyagot, melyet elektronikus úton és csoportos képzés keretében sajátíthatnak majd el az érintettek - a cégekhez eljuttatva a dolgozók helyileg végezhetik el a vizsgákat. "A biztonsági személyzet és a lakosság között milliónyi problémamentes kapcsolat jön létre, de elég csak néhány hiba, hogy bekövetkezzen a baj: elég csak a West Balkán szórakozóhelyen történt tragédiát, vagy a bevásárlóközpontban történt gázpisztolyos lövöldözést említeni ahhoz, hogy lássuk: a szakmaiatlanság emberéleteket is követelhet" - mondta Német Ferenc. Csongrád megyében több, mint száz cég foglalkozik az érintett tevékenységgel, négyezer fő keresi a kenyerét vagyonvédelemmel. Társadalmi igény a közrend megerősítése, nem hiába van benne minden politikai párt programjában, emellett a vagyonőröknek is fontos, hogy a lakosság nyugalmának érdekében felelősségteljesen, jó képzetten láthassák el feladataikat - emelte ki a kamara elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.