Közélet

Jótékony számháború az ópusztaszeri Csillagösvényben

Jótékony számháború az ópusztaszeri Csillagösvényben

2013. április 26., péntek
Jótékony számháború az ópusztaszeri Csillagösvényben

Vajdasági szerb és magyar gyerekek számára szervez április végén közös számháborút az ópusztaszeri Csillagösvény Élménypark, hogy a játék közelebb hozza őket egymáshoz.

„Inkább számháborúzzatok!” felhívással szervez április 30-án jótékony közös kirándulást a vajdaságban élő szerb és magyar gyerekek számára az újonnan létrehozott ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark. Az esemény célja, hogy ledöntse a két nemzetiség és kultúra közötti falakat valamint a nyelvi gátakat, és a fiatalok a békés együttélés érdekében jobban megismerjék egymást. „Régi kedves szabadkai barátaimmal egyszer arról beszélgettem, miért hallani olyan híreket, hogy szerb és magyar fiatalok összeverekedtek csak azért, mert más nyelven beszélnek.“ – kezdte az indoklást az esemény kiötlője, Gergely Gábor. Annak érdekében, hogy ne legyen nagyobb az elkülönülés és a meg nem értettség, megszületett az ötlet: egy közösen átélt izgalmas, vidám és élménydús program talán segítene abban, hogy közelebb hozza a két nemzet fiataljait egymáshoz. „Azt gondoltam, hogy egy kisebb településről, ahonnan amúgy nehezen jutnának egy ilyen élményparkba a fiatalok, meghívok és vendégül látok 20 magyar diákot a magyar általános iskolából, 20 szerb diákot pedig a szerb iskolából. Egy ismerős temerini tanárnő közvetítésével sikerült is megszerveznem az utat.“ – mesélte el a szervezés kezdeti fázisát a Csillagösvény tulajdonosa. A Közép-Európában egyedülálló labirintuspark kreatív, kalandos és színes programokat ígér. Az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark közelében nemrégiben megnyílt, 2,5 hektáron elterülő helyszín az angliai kastélykertek mintájára készített középkori övcsat mintázatú fűzfonat labirintusával, valamint a csodaszarvas formázatú sövénylabirintusával önmagában is szórakoztató élményt nyújtana, azonban a régióban újdonságnak számító, akadályokkal és kérdésekkel kombinált, tematikus élménypark tovább emeli az élményfaktort. Ezt egészíti ki a számháború pálya. „Európa legnagyobb sövény- és fűzfafonat útvesztői mindenkihez szólnak, az elágazásoknál érdekes magyar, angol és szerb nyelvű kérdések segítenek a továbbhaladásban. A logikai feladatok megoldása, a számháborúzás pedig igazán nemzetközi, mivel eddig még mindenki értette őket, és jól érezte magát nálunk.“ – foglalta össze tapasztalatait Gergely.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.