Közélet

Ámokfutás Szerbiában: 13 embert ölt meg egy lövöldöző férfi

Ámokfutás Szerbiában: 13 embert ölt meg egy lövöldöző férfi

2013. április 9., kedd
Ámokfutás Szerbiában: 13 embert ölt meg egy lövöldöző férfi

Tizenhárom ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében - jelentette kedd reggel a szerbiai média.

A vérengzés a Mladenovac melletti Velika Ivanca településen történt hajnalban, fél öt és öt óra között.

Milorad Veljovic

rendőrparancsnok a bűntény helyszínén megerősítette, hogy a férfi lőfegyverből nyitott tüzet családtagjaira és szomszédjaira, megölt hat férfit és hat nőt, valamint egy kétéves gyereket. Tizenketten a helyszínen haltak meg, egy ember pedig a kórházban. A híradások szerint a férfi - akit a szerbiai média

Ljubisa Bogdanovic

néven említ - megpróbálta megölni saját feleségét is, és végezni akart önmagával. A B92 rádió-televízió úgy tudja, hogy mindketten súlyosan megsebesültek. Veljovic szerint két ember életéért küzdenek az orvosok, egyikük feltehetően a vérengző férfi. A Blic című napilap úgy értesült, hogy a támadó először a fiát lőtte le, majd rálőtt a feleségére is. Ezután kiment a házból, és házról-házra járva lövöldözni kezdett. Négy szomszédos házban rendezett vérengzést. A rendőrség egyelőre nem tudja a bűncselekmény indítékait. Az ámokfutónak állítólag volt fegyverviselési engedélye. A falubeliek azt mondják róla, hogy korábban nem volt erőszakos, békés természetéről ismerték, nem voltak vele gondok. A Pink tévé szerint hétfőn még teljesen normálisan viselkedett, de az éjszaka "bekattant".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.