Közélet

A tavaszt ünneplik a liliomfák is a Széchenyi téren + FOTÓK

A tavaszt ünneplik a liliomfák is a Széchenyi téren + FOTÓK

2013. április 15., hétfő
A tavaszt ünneplik a liliomfák is a Széchenyi téren + FOTÓK
1_gs

A tavasz látványos, szívmelengető hírhozói a Széchenyi téren virágba boruló liliomfák: rózsaszín szirmaikat alig két hétig csodálhatják meg a szegediek.

Távol-keleten a tisztaság szimbólumának is tartják a liliomfák kinyílt, fehér virágát, amelyet Szegeden is megcsodálhatnak minden év március végén-április elején a Széchenyi téren. A szemet gyönyörködtető növény 1930 óta virágzik városunkban, idén a hosszúra nyúlt, zord téli időjárás miatt egy kicsit később bontotta virágait. A kellemes tavaszi időjárásban érdemes kilátogatni és megtekinteni őket, hiszen nagy, húsos szirmú virágaik fagymentes időben tíz napig láthatóak csak. Szerencsére a héten lesz alkalmunk örülni a szép időnek, péntekre akár 26 fokig is emelkedhet a hőmérséklet az

Országos Meteorológiai Szolgálat

előrejelzése alapján. A napfény városa felett várhatóan csak vasárnap borul be az ég, a hét utolsó napján felhős, szeles időre és csapadékra is számíthatunk. Az elmúlt napok csapadékban szegényebb időjárásának köszönhetően a Tisza áradása is lassul. Jelenleg 740 centiméter a vízállás Szegednél az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mérései alapján, az áradási intenzitás pedig csupán 2 centiméter naponta. A Maros vízgyűjtőn lehullott hétvégi csapadék hatására az árhullám tetőzése a hét végére várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.