Közélet

Thürmer Szegeden: Ki a NATO-ból, ki az EU-ból! + FOTÓK

Thürmer Szegeden: Ki a NATO-ból, ki az EU-ból! + FOTÓK

2013. március 14., csütörtök
Thürmer Szegeden: Ki a NATO-ból, ki az EU-ból! + FOTÓK

1848 tanulsága, hogy az ország fejlődésének záloga a nép függetlensége - mondta Szegeden, a Munkáspárt ünnepi megemlékezésén Thürmer Gyula. A párt elnöke szerint a jelenlegi irány nem vezet sehová, az országnak a saját útját kell járni.

Hódmezővásárhely után csütörtök délután Szegedre is ellátogatott

Thürmer Gyula

, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, aki a mostoha időjárás miatt a tervezettnél rövidebben emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. A Klauzál téren összegyűlt szimpatizánsainak tartott beszédében Kossuth, Petőfi és a 13 magyar tábornok érdemei mellett a politikus kiemelte a magyar parasztság és a munkások összefogását is, akik nélkül a szabadságharc nem teljesedhetett volna ki. "Ha a szükség úgy kívánja, a társadalomnak egyesült erővel kell kiállnia önmagáért. 1848 tanulságait nem szabad elfelejtenünk: az ország fejlődésének záloga a nép függetlensége, gyarmatként, idegen hatalmak szolgálatában nincs előrelépés" - hangsúlyozta Thürmer Gyula.

Ajándékba jobb életet nem kapunk

A politikus szerint az ország jelenlegi helyzete sok hasonlóságot mutat a forradalom idején fennállóval: válságban van Magyarország és az Európai Unió is, a vezetés pedig nem képes érdemi lépéseket tenni a változás irányába. Az emberek lassan ráébrednek, hogy a kormányok váltogatása nem hoz megoldást, a népnek kell együttes erővel kiállni érdekeiért. Míg a terheken közösen kellene osztoznunk, a bankok a rájuk kiszabott adót az átlagemberen hajtják be, az EU és a NATO szövetségeseként pedig világszerte részt veszünk kormányok megdöntésében és megszálló hadműveletekben. A munkáspárt elnöke az unióból és az Észak-atlanti Szerződésből való távozásunkat sürgette: szerinte az országnak a saját útját kell járnia. "Ajándékba jobb életet nem kapunk, nekünk kell tenni érte. A mi dolgunk, hogy március 15-én figyelmeztessük erre az embereket" - mondta Thürmer Gyula. A szegedi szimpatizánsokat egyben biztatta: ajánlásukkal támogassák a Munkáspártot, hogy a 2014-es választásokra a régióban is jelöltet állíthasson ki.

Az ünnepi beszédet követően

Szántó Péter

, a párt fiatal szimpatizánsa szavalta el

Illyés Gyula

egyik versét, majd a párt képviselői megkoszorúzták a téren

Kossuth Lajos

szobrát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.