Közélet

Svájci gyöngykavics díszíti a Dugonics tér parkját + FOTÓK

Svájci gyöngykavics díszíti a Dugonics tér parkját + FOTÓK

2013. március 7., csütörtök
Svájci gyöngykavics díszíti a Dugonics tér parkját + FOTÓK

Speciális, ragasztott gyöngykaviccsal burkolt út vezet majd keresztül a Dugonics tér parkján. A nyugaton elterjedt módszer környezetbarát, hazánkban eddig csak kevés helyen alkalmazták.

A kertészeti munkák elvégzését követően speciális burkolatot kap a Dugonics tér parkja: 550 m2-en ragasztott, mosott gyöngykaviccsal fedik be a Dugonics szobor körüli körkörös és a hozzá vezető, sugárirányú felületeket. A svájci szabadalmú módszer főként nyugaton terjed, hazánkban eddig nem sok helyen alkalmazták. "A termék környezetbarát, mivel átengedi a nedvességet, így nincs szükség csatornázásra sem alatta. Rendkívül fontos ez a túlburkolt belvárosi környezetben, ahol a növények kevés vizet tudnak csak felszívni" - nyilatkozta portálunknak

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója. A munkák kizárólag fagymentes hőmérsékleten végezhetőek, így most nyílt rá legelőbb lehetőség, hiszen a hét elején még fagypont alatt volt a hőmérséklet hajnalban. Vasárnapig befejezhetik a burkolást, ám mivel a hétvégére esőt jósol a meteorológia, nagy eséllyel a jövő hétre tolódik a munkafolyamat lezárása. Addig a burkolat sérülékeny, megsüllyedhet, így a környezetgazdálkodási Kft. munkatársai kérik a lakosságot, hogy közösen vigyázzunk rá, és ne hagyjuk lábnyomunkat a félkész burkolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.