Közélet

Ötcsillagos minősítést kapott a szegedi Napfényfürdő Aquapolis

Ötcsillagos minősítést kapott a szegedi Napfényfürdő Aquapolis

2013. március 21., csütörtök
Ötcsillagos minősítést kapott a szegedi Napfényfürdő Aquapolis

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis 5 csillagos minősítést kapott a Magyar Fürdőszövetségtől - mondta el az MTI-nek a szövetség ügyvezető elnöke csütörtökön Szegeden egy konferencián.

Vancsura Miklós

kifejtette: a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Bizottsága egy csaknem tízéves minősítési rendszert használ, amely több mint száz szempont alapján határozza meg a vizsgált helyszínt. Vizsgálják egyebek mellett a parkolási lehetőségeket, a személyzet viselkedését, a mosdók állapotát, a kert-park helyzetét, az öltözők tisztaságát, a gyógyászati minőséget. Az intézményt ezután 1-5-ig csillagozzák. Jelenleg az országban négy fürdő rendelkezik 5 csillaggal, egy Hajdúszoboszlón, kettő Budapesten és mostantól a szegedi Napfényfürdő. A szövetség csütörtökön kapta meg a nemzetgazdasági miniszter által aláírt védjegyszabályzatot, amellyel ez a minősítés nemzeti tanúsító védjeggyé alakul át a jövőben. A Napfényfürdő Aquapolis tavaly mintegy 400 ezer vendéget fogadott. Az idén a félmilliós vendégszámot megcélzó fürdő látogatóinak 56-60 százaléka magyar, 30-35 százaléka Szerbiából és Romániából, a fennmaradó rész Nyugat-Európából érkezik. Elsősorban nyáron, a hétvégeken, illetve az ünnepnapok alkalmával érkeznek sokan pihenni Szegedre a szomszédos országokból. Vancsura Miklós elmondta: az első Széchenyi terv megjelenése, azaz 2000 óta mintegy 100 milliárd forintot fordítottak fürdőfejlesztésre az országban. Tavaly mintegy 2 százalékos vendégszám növekedést könyvelhetett el a szövetség 106 tagja. A fürdővendégek száma csaknem 25 millió volt, 30 százalékuk külföldről érkezett. A szektorban mintegy 8500 ember dolgozik, de áttételesen a fürdők csaknem 35 ezer embernek adnak munkát. A szakma szoros kapcsolatban áll a szállodaiparral, a szállóvendégek 60,9 százaléka a fürdőhelyekre utazik, emellett a fürdőberuházások is számos szállodafejlesztést ösztönöztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.