Közélet

Másodfokú figyelmeztetés Csongrád megyében csütörtökre

Másodfokú figyelmeztetés Csongrád megyében csütörtökre

2013. március 13., szerda
Másodfokú figyelmeztetés Csongrád megyében csütörtökre

A csütörtökön várható jelentős mennyiségű csapadék, viharos szél, illetve hófúvás miatt az ország az összes megyéjére figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csongrád megyében akár 30 mm feletti csapadékra is számíthatunk.

A különböző veszélyes időjárási jelenségek miatt az ország tizenkét megyéjére másodfokú, hét megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Több megyében több veszélyes időjárási jelenség miatt is kiadtak első, vagy másodfokú figyelmeztetést. A 24 óra alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Az ország kilenc megyéjében a várt legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Emiatt az ország keleti felében Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén, míg a Dunántúlon Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala és Somogy megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán kora este az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében azt írta: csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható. Ennek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Csütörtök éjfélig többnyire 5-10 centiméteres hóréteg alakulhat ki. Emellett az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá fokozódhat. Ezeken a területeken a 70-95 kilométer/órás széllökések várhatók. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén viszont akár a 100 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okozhat hófúvást - írta a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.