Közélet

Makón zárul a megyejárás csütörtökön

Makón zárul a megyejárás csütörtökön

2013. március 13., szerda
Makón zárul a megyejárás csütörtökön

Makói a megye egyik legnagyobb állami támogatást elnyert cége: a Fémipari Kereskedelmi Kft-nél 17 új munkahelyet teremtett a tavalyi sikeres pályázat, amelynek eredményeként több mint 35 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a vállalkozás.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 10 milliárdos alapjára gazdaságilag megalapozott fejlesztési, beruházási elképzeléssel lehet pályázni idén is, a munkaügyi központokon keresztül. A Csongrád Megyei Kormányhivatal minden járási központban munkáltatói fórumon mutatja be a kedvező pályázati lehetőséget, és egy-egy olyan vállalkozást, amely már megvalósította az általa finanszírozott beruházást, és munkahelyeket teremtett. Holnap, március 14-én, Makón zárul a road show. A tavalyi évben a forráslehívásban Csongrád megye volt az egyik legeredményesebb megye: az év során 47 vállalkozás több mint 401 millió Ft támogatást kapott, ami 221 új munkahely létrehozásához nyújtott segítséget. A pályázat egyúttal 718 munkavállaló megtartását is jelentette, hiszen a kiírás szerint a nyertesnek két éven át a már meglévő létszám megőrzését is vállalnia kellett. A makói, fémkandallók gyártására specializálódott vállalkozás ebből 35.7 millió forintot hozott el, amelynek eredményként olyan gépek, eszközök beszerzését valósították meg, amelyek a hosszú távú termelést, a növekvő kapacitást szolgálják: hengerítő és présgépeket, élhajlító, lapszabász berendezéseket, daraboló eszközt és targoncát vásároltak belőle. Mindezek működtetéséhez 17 új munkavállalóra volt szükségük és a pályázati feltételek értelmében a meglévő 63 fő foglalkoztatását is vállalták további két évig. A pályázati lehetőséget népszerűsítő kormányhivatali road show holnap zárul: a program reggel 9-kor céglátogatással kezdődik a Fémipari Kft Honvéd utca 6/A szám alatti telephelyén. Itt Nejkoff István ügyvezető úr számol be a tavalyi pályázat eredményéről dr. Polner Erösnek, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatójának, és Dr. Zámbó Anitának, a megyei munkaügyi központ vezetőjének. A vendégek ezt követően az idei, a korábbinál is kedvezőbb feltételeit ismertetik a sajtó képviselői számára. . A céglátogatást követően 10 órától a munkaügyi központ épületében (6900 Makó, Deák F. u. 6. I. e. 5.) járási munkáltató fórum kezdődik, amelyen Polner Eörs, Zámbó Anita, és Weszely Tamás, a makói járási hivatal vezetője valamint a munkaügyi központ munkatársai, tájékoztatást adnak a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatását célzó kormányzati törekvésekről, és a beruházással együtt járó munkahelyteremtő pályázati lehetőségről. Ezt követően a kormányhivatal főigazgatója ellátogat a járási hivatalba is ahol a hivatalvezető úrral és a szakigazgatási szervek vezetőivel folytat megbeszélést a járási rendszer kialakítása óta eltelt két hónap tapasztalatairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.