Közélet

Fokozott ellenőrzés - Szegeden 64 kerékpáros baleset történt tavaly + FOTÓK

Fokozott ellenőrzés - Szegeden 64 kerékpáros baleset történt tavaly + FOTÓK

2013. március 7., csütörtök
Fokozott ellenőrzés - Szegeden 64 kerékpáros baleset történt tavaly + FOTÓK

Tovább folytatódik a kerékpárosok fokozott ellenőrzése, csütörtökön az Anna kúton állítottak meg egyenruhások bicajosokat, hogy a felszereltséget ellenőrizzék. Ezúttal csak figyelmeztetés volt a „tarifa” a vétkeseknek.

Idén is folytatódik az a közlekedési kampány, melynek célja, hogy a kerékpárosok figyelmét külön is felhívják arra, hogy a közlekedésben sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, mint például autós társaik, hiszen őket semmilyen passzív eszköz nem védi a sérülésekkel szemben. „A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2013-ban is fokozott figyelmet szentel a biciklisekre, és különböző akciókkal próbálja meg felhívni a figyelmüket a biztonságos közlekedésre, melynek elengedhetetlen feltétele a hiánytalanul felszerelt kerékpár és a szabályok betartása” – mondta el az akció helyszínén Jászai Linda szóvivő. Megtudtuk, hogy tavaly a megyénkben 594 közlekedési baleset történt, melynek 120 esetben kerékpáros is elszenvedője volt, Szegeden 64 kerékpáros baleset történt. „Legtöbb esetben az elsőbbség adás elmaradása, a figyelmetlenség, külterületen pedig a láthatósági mellény hiánya okozta a problémát. Most csak figyelmeztünk, csak a nagyon kirívó esetben büntetünk” – tette hozzá, majd a szóvivő hangsúlyozta, hogy a kerékpár felszereltségén kívül ellenőrzik az alvázszámot s, hogy a lopott bicikliket kiszűrjék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.