Közélet

Elindította aláírás-gyűjtési akcióját a Fidesz a rezsicsökkentésért

Elindította aláírás-gyűjtési akcióját a Fidesz a rezsicsökkentésért

2013. március 20., szerda
Elindította aláírás-gyűjtési akcióját a Fidesz a rezsicsökkentésért

Hivatalosan is elindította aláírás-gyűjtési akcióját a rezsicsökkentés megvédése érdekében a Fidesz.

Az első aláíró szerdán a budapesti Kálvin téren látta el kézjegyével a petíciót, majd

Rogán Antal

, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott a helyszínen, ahol közölte: a következő napokban az ország minden pontján megjelennek a kormánypárt aktivistái, akik kizárólag törvényes eszközökkel megkezdik az aláírások gyűjtését. Megjegyezte, minden más magánakciótól elhatárolódnak. Az aláírásgyűjtést Magyarország nem hagyja magát címmel indította el a Fidesz, azt kérve az emberektől, álljanak ki a rezsicsökkentés mellett, támogassák a Fidesz és a kormány elképzeléseit, ami azért is fontos, mert nem az első támadás érte a rezsicsökkentést az elmúlt hetekben, amikor a szolgáltatók bírósági keresetekkel próbálták megakadályozni a közüzemi díjak mérséklésének megvalósítását - mondta Rogán Antal. Jelezte, folyamatos belföldi és nemzetközi nyomás tapasztalható a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, ezért mindenki számára nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez nem a Fidesz vagy a kabinet, hanem a magyar családok ügye. A külföldi nyomásgyakorlást firtató kérdésre azt válaszolta: a szolgáltatók Brüsszeltől kezdve, Berlinen át, egészen Rómáig vagy Párizsig "mindenhol lobbiznak azért, hogy a nemzeti kormányok is az Európai Unión belül fejtsenek ki nyomást Magyarországra". Ennek szerinte csak akkor lehet ellenállni, ha a magyar parlamentben minden képviselőnek egyértelmű, hogy a családok akarják a rezsicsökkentést. Az aláírásgyűjtés hivatalos elindításán - amelyen részt vett

Pokorni Zoltán

, a Fidesz alelnöke és Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója is - több tucat érdeklődő jelent meg, hogy a kihelyezett standoknál ellássa kézjegyével a Fidesz petícióját. A sajtótájékoztatón arra az újságírói felvetésre, hogy a szerdai Magyar Hírlap szerint az alaptörvényben és a büntető törvénykönyvben (Btk.) tiltja meg a kormánytöbbség a vörös csillag és a horogkereszt viselését, Rogán Antal felidézte: az Alkotmánybíróság (Ab) április 30-i hatállyal megsemmisítette az önkényuralmi jelképek használatát tiltó Btk.-paragrafust, így ha a kormányoldal nem tenne semmit, május 1-je után szabad dolog lenne Magyarországon a horogkereszt és a vörös csillag viselése. "Mi ezt nem tudjuk elfogadni, ezért a parlamentnek lépéseket kell tennie, és nyilvánvaló, hogy ezeket a törvényhozásban elő fogjuk készíteni" - mondta a frakcióvezető, aki ennek pontos időpontjáról még nem tudott nyilatkozni, de megjegyezte, a következő hetekben ez mindenképpen megtörténik. Hozzátette, a Fidesz azt szeretné, ha az Országgyűlés május 1-je előtt elfogadná az ezzel kapcsolatos szabályokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.