Közélet

Egyszerűsítés a közigazgatásban

Egyszerűsítés a közigazgatásban

2013. március 25., hétfő
Egyszerűsítés a közigazgatásban

A jogszabályok és a közigazgatási folyamatok egyszerűsítésének koordinációja a témája a Megyei Államigazgatási Kollégium szerdai ülésének, amelyen három minisztérium: a Közigazgatási és Igazságügyi, a Nemzetgazdasági és a Belügyminisztérium szakemberei tartanak előadást a megyei államigazgatási szervek vezetőinek. A program az ÁROP-1.2.6-2011-2011-0001 Projekt részeként valósul meg. A rendezvény házigazdája B. Nagy László kormánymegbízott.

A program a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Rétvári Bence előadásával kezdődik, aki a

Magyary Zoltán

Közigazgatás-fejlesztési Program részeként elindított Egyszerűsítési Program szegedi, egyben utolsó állomásának vendége lesz. A 10 órától 13 óráig tartó záró konferencia előadásai arról szólnak, milyen eredményekkel járt eddig a különböző szaktárcák esetében az egyszerűsítési program, de külön hangsúlyt kap a nyelvi egyszerűsítés eddigi kihatása. Emellett tájékoztatást kapnak arról is az államigazgatás megyei vezetői, hogy a most elfogadott, új Polgárjogi Törvény milyen főbb változásokat tartalmaz, amelyek érinthetik a mindennapi munkájukat.

Program:

9.30-10.00 Regisztráció, fogadóbüfé Megnyitó köszöntő beszéd – B. Nagy László kormánymegbízott 10.00-10.15 Nyitó előadás Dr. Rétvári Bence államtitkár – Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 10.15-10.30 Az Egyszerűsítési Program szakmai kerete, támogató projektjei Előadó: dr. Sándor Csaba főosztályvezető – Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 10.30-10.45 Az egyszerűsítés eredményeinek bemutatása - BM Előadó: dr. Bedő Katalin főosztályvezető-helyettes – Belügyminisztérium 10.45-11.00 Az egyszerűsítés eredményeinek bemutatása – NGM Előadó: Veress Gábor Balázs főosztályvezető-helyettes – Nemzetgazdasági Minisztérium 11.00-11.15 Az egyszerűsítés eredményeinek bemutatása – KIM Előadó: dr. Temesváry Andrea szakreferens – Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 11.15-11.30 A nyelvi egyszerűsítés eredményei és továbblépési lehetőségei Előadó: dr. Nagy Balázs Ágoston főtanácsadó – Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 11.30-12.00 Szendvicsebéd 12.00-13.00 Főbb változások az új Ptk. jogintézményeiben dr. Szeghő Katalin bíró, tanácselnök – Szegedi Ítélőtábla

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.