Közélet

Egymillió olvasó – regionális hírportálok találkoztak + FOTÓK

Egymillió olvasó – regionális hírportálok találkoztak + FOTÓK

2013. március 5., kedd
Egymillió olvasó – regionális hírportálok találkoztak + FOTÓK

A kecskeméti Granada Hotel adott otthont a hétvégén a Regon-csoport – melynek tagja a SZEGEDma.hu is – konferenciájának. A magyar tulajdonú regionális hírportálok egyeztetése két éve kezdődött, az összefogás azóta folyamatosan erősödik, mind gazdasági, mind tartalmi tekintetben.

A radikális átalakulás alatt levő magyar médiapiac egyik legizgalmasabb kezdeményezése az úgynevezett Regon-együttműködés. A hétvégi találkozón a tagok megvitatták a kooperáció további lehetőségeit és hangsúlyozták a brandépítés fontosságát. A találkozón a résztvevők egyrészt megállapították, hogy a havi egymillió olvasót elérő Regon-csoport ma már jelen van Magyarország összes megyéjében, továbbá egy idő és feladattervet dolgoztak ki a helyi értékek mentén történő megyei jelenlét megerősítésére. Mint elhangzott, az ország megyéiben működő magántulajdonban álló, főként internetes kiadványokat előállító Regon–csoport tagjai széleskörű társadalmi és gazdasági beágyazottságot tudhatnak maguknak. Ezt mutatta a csoport harmadik találkozója iránti közéleti és gazdasági érdeklődés is, amelynek keretében a csoport tagjait pénteken

Mák Kornél

, Kecskemét alpolgármestere köszöntette, aki ismertette a hazai kulturális életben „kecskeméti kulturális modell”-ként közismertté váló tevékenységét a városnak. Külön kiemelte az itt élő mintegy 1800 fős német közösséget, akik a Mercedes gyárban dolgozó felső vezetők és családjaik, ami külön feladatot jelent a kulturális programok, kiadványok területén, itt a város törekszik a kétnyelvűségre. Ezt követően a megyei orgánumok tulajdonosai számára előadást tartott Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke, aki a jelentős változás előtt álló hazai vízszolgáltatói változásokról tartott átfogó előadást, majd a szintúgy magyar tulajdonban álló Duna Csoport innovációért felelős vezetője

Lehel Zoltán

az előadása keretében bemutatta a közreműködésükben megvalósult hazai mélyépítési beruházásokat. A Regon-csoport tagjai a harmadik találkozójuknak a záródokumentumában megfogalmazták, hogy az egyre bizonytalanabb és egyre több problémával küzdő vidéki újságírást az összefogásukkal a jelenleginél sokkal tudatosabb szintre kívánják emelni, miközben rendkívüli figyelmet kívánnak szentelni a különböző megyék valódi értékeinek a közismertebbé tételére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.