Közélet

A kormány a gazdák bevonásával alakítja a földtörvényt

A kormány a gazdák bevonásával alakítja a földtörvényt

2013. március 5., kedd
A kormány a gazdák bevonásával alakítja a földtörvényt

A Fidesz szerint a kormány mindent megtesz azért, hogy az érintettek bevonásával olyan új földtörvényt hozzon létre, amely a hazai gazdák érdekeit védi és elősegíti a magyar mezőgazdaság erősödését.

Font Sándor

, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának kormánypárti elnöke kedden azt közölte az MTI-vel: a kormány széleskörű tárgyalásokat folytat civilek bevonásával, hogy egy olyan új törvény szülessen, amely minden érdekelt számára elfogadható. "A Fidesz-frakció támogatja a kormányt abban, hogy megvédje a magyar földet például a zsebszerződések megszüntetésével" - szerepel a közleményben. A képviselő azt is írta: az új törvény a magyar gazdák megélhetését és a mezőgazdaság fejlődését kívánja szolgálni. A földtörvény parlamenti vitájával összhangban, a nemzeti konzultációs sorozat részeként kedden, a szaktárca képviselői Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezetésével hét, de áttételesen 168 civil szervezetet képviselőivel egyeztettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.