Közélet

A Down-szindrómásokat ünneplik Szegeden

A Down-szindrómásokat ünneplik Szegeden

2013. március 19., kedd
A Down-szindrómásokat ünneplik Szegeden

Március 21-e a kromoszóma-független zoknisok napja! Szegeden második alkalommal színes programokkal hívják fel a figyelmet a Down-szindrómásokra, világnapjukon az Agórába várják az érdeklődőket, ahol lesz léggömberegetés, galambreptetés, és előkerülnek a felemás zoknik is.

A Down-szindróma Világnapját,

akárcsak tavaly

, idén is megünnepli a Szivárvány Szülő Alapítvány. Az ünnep legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások teljes életet élhessenek, méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként. A Down Syndrome International (DSI) 2006 óta rendezi meg a Down-szindróma világnapját március 21-én, s a dátum sem véletlen, utal a szindróma mögött álló, három példányban jelenlevő 21. kromoszómára. A Szent-Györgyi Agórában többek között színpadi műsor, terápiás kutyák bemutatója, kiállítás, filmvetítés, játszóház, kézműves-foglalkozások, illetve sérült fiataloknak forgószínpadszerű kalandjáték várja az érdeklődőket. Az Agóra udvarán 15 óra 21 perckor léggömberegetés, galambreptetés is lesz, illetve előkerülnek a felemás, színes zoknik is. A DSI idén ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet a Down-szindrómásokra.

Ahogy írják

, e napon mindenki viseljen zoknit, élénk színűt, hosszút, vagy akár három zoknit is, a lényeg, hogy megállásra, kérdésekre kényszerítse az embereket.

A rendezvény részletes programját itt találja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.