Közélet

Megyejárásra indul B. Nagy László

Megyejárásra indul B. Nagy László

2013. február 26., kedd
Megyejárásra indul B. Nagy László

Munkaadói fórumokon vesz részt, nyertes vállalkozásokat keres fel és a megye járási hivatalait látogatja meg a következő hetekben a kormánymegbízott. B. Nagy László azért járja végig a járási központokat, hogy a mindennapi munkáról tájékozódjon és a vállalkozók között népszerűsítse a Nemzetgazdasági Minisztérium 10 milliárdos munkahelyteremtést szolgáló pályázati alapját.

Közel két hónappal az után, hogy Csongrád megyében a járási hivatalok átvették az önkormányzatoktól az állami feladatokat, már vannak kézzel fogható tapasztalatok az átállásról. A kormánymegbízott azért indul megyejárásra, hogy minden járási székhelyen személyesen konzultáljon a hivatal és a szakigazgatási szervek vezetőivel, megismerje az időközben felmerült problémákat és tájékozódjon az okmányirodai ügyfélfogadásról. Programjának részeként mindenütt felkeres egy-egy olyan vállalkozást, amely sikerrel pályázott, és vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium tavalyi munkahelyteremtő előirányzatából. Emellett részt vesz azokon a munkáltatói fórumokon, amelyeket a megyei munkaügyi központ járási kirendeltségei szerveznek az idei pályázati lehetőség népszerűsítésére. Mint ismeretes, ebben az évben a tavalyihoz hasonlóan 10 milliárd forintos keretösszeget nyitott meg február 14-én a minisztérium, amelyre április 5-ig lehet pályázni. Idén azonban a kedvezőbbek a feltételekkel juthatnak forráshoz a vállalkozások.

A megyejárás helyszínei és időpontjai:

Február 28.: Csongrád, Szentes Március 6.: Kistelek Március 7.: Mórahalom Március 13.: Hódmezővásárhely Március 14.: Makó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.