Közélet

Egykori főépítészétől búcsúzott Szeged városa + FOTÓK

Egykori főépítészétől búcsúzott Szeged városa + FOTÓK

2013. február 15., péntek
Egykori főépítészétől búcsúzott Szeged városa + FOTÓK

Novák Istvánt, Szeged korábbi főépítészét búcsúztatták el szerettei péntek délután. A belvárosi temetőben tartott ceremónián felszólalt Gyulay Endre nyugalmazott püspök és Botka László polgármester is.

Péntek délután kísérték el utolsó útjára

Novák Istvánt

, a város egykori főépítészét. Családján és szerettein kívül számtalan ember eljött a belvárosi temetőbe, hogy utoljára rója le tiszteletét a város prominens személye előtt. A búcsúbeszédet

Gyulay Endre

nyugalmazott püspök mondta el, a város nevében pedig

Botka László

polgármester köszönt el az építésztől. Az Ybl-díjjal és Príma Primissima Díjjal kitüntetett művész január 16-án töltötte be a 75. életévét. Számos középületet, iskolát tervezett, és elképzelései alapján épült templom a felvidéki Ajnácskőn, valamint Brassóban. A szakember által megálmodott második világháborús emlékművek az egész ország területén megtalálhatók, legnagyobb hatású munkái azonban a közterületek, városközpontok rehabilitációs tervei voltak. Keze nyomát őrzi többek között Békés, Gyula, Mórahalom, Makó, Szarvas és szeretett városa, Szeged központja is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.