Közélet

Egy tankkal az ország körül: rekordot állítana be az ISUZU D-Max + FOTÓK, VIDEÓ

Egy tankkal az ország körül: rekordot állítana be az ISUZU D-Max + FOTÓK, VIDEÓ

2013. február 28., csütörtök
Egy tankkal az ország körül: rekordot állítana be az ISUZU D-Max + FOTÓK, VIDEÓ

Az országban egyedülálló fogyasztási tesztkísérletnek vetik alá gyártói a nemrég debütált ISUZU D-Max gépjárművet: egyetlen tankolással szinte az egész országot megkerülve bizonyítanák az autó gazdaságosságát. Országjáró körútjukon szerda délután Szegedre is megérkeztek, innen Debrecen felé haladnak, míg meg nem áll alattuk a jármű.

Rekordkísérletre készülnek a ISUZU D-Max gyártói: a hazánkban tavaly júliusban debütált járműre nem csak megbízhatósága, de gazdaságossága miatt is büszkék gyártói, melyet egy teszttel is igazolni kívánnak. Egyetlen tanknyi üzemanyaggal az egész országot megkerülő útra indultak február 26-án, hogy bemutassák, átlagos használat mellett milyen fogyasztást produkál a gépjármű. Budapestről indult a körút, innen Győrön, Szombathelyen, Barcson, Pécsen és Baján keresztül érkeztek meg szerda délután Szegedre, az Autó Kontúr Kft. szalonjába, ahol a sajtó képviselőinek is beszámoltak eddigi tapasztalataikról.

Szeged után Afrikába tart az autó

"Az egyre nehezebb gazdasági helyzetben és az égbe szökő üzemanyagárak ismeretében egyre fontosabbá válik az autó takarékossága. Ennek szellemében indítottuk el ezt a fogyasztási tesztkísérletet, melynek során lemérhetjük, hogy valós körülmények között milyen fogyasztást produkál a nemrég debütált ISUZU D-Max gépjárművünk" - magyarázta

Turzai Árpád

, az ISUZU operatív managere. A teszt hitelessége miatt szakemberek olyan útvonalat állítottak össze, amely vegyesen tartalmaz városi, sík és dombos részeket is, a körülményeket pedig

Sebestyén István

, a magyarországi rekordok regisztrátora tartja ellenőrzése alatt. Csalás így nem történhet, a rekord pedig garantált, hiszen ehhez hasonló kísérletet még nem jegyeztek fel az országban. "Relatív és fajlagos fogyasztást is mérünk az út alatt, utóbbit az autó súlyához viszonyítva adjuk meg, így az nem kerül hátrányba a kiskategóriás kocsikkal szemben. A későbbiekben ugyanezt az útvonalat kell majd megtenni azoknak, akik szeretnék alulmúlni az ISUZU fogyasztását, úgy tűnik nem lesz egyszerű feladatuk" - emelte ki a regisztrátor.

A megfelelő fogyasztáshoz természetesen nem csak jó autó, de jó sofőr is kell: Perepatics Richárd, a jármű sofőrje szerint számos módon takarékoskodhatunk az üzemanyaggal, - mint a szélárnyékban utazás, vagy az egyenletes tempó tartása - ők azonban csak olyan módszereket használtak, amely bármelyik hétköznapi sofőr rendelkezésére állhat. Több, mint hatszáz kilométer után az eddigi fogyasztást 6 liter környékére saccolják 100 kilométerenként, végső adatot azonban csak az összesítés után tudnak majd mondani: Szegedről Nyíregyháza, majd Miskolc és Eger felé folytatják útjukat, míg az utolsó csepp üzemanyag is el nem fogy a járműben. A megtett út hosszára a rendezvény facebookos oldalán is szavazhatunk, a legpontosabb saccoló pedig egy Samsung Galaxy Tab 2 P3110 táblagéppel gazdagodhat. Az országjáró gépjármű nemsokára extrém körülmények között kell, hogy bizonyítson: Perepatics Richárd Kőváry Barna hatszoros magyar rally bajnok pilótával vág neki a 4000 kilométeres Saharun-rallynak. A helyenként kátyús magyar utak után Afrika tájain, embert és gépet is igénybe vevő környezetben az ISUZU valóban megmutathatja, mit tud.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.